20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialStrazile, finalizate mai devreme

Strazile, finalizate mai devreme

» Municipalitatea a initiat un proiect de management al traficului care vizeaza descongestionarea circulatiei.
» Din cele 78 de artere importante aflate in executie pe raza Capitalei, 69 vor fi gata pana pe 10 septembrie.
» Unele lucrari la Pasajul Basarab ar putea fi terminate la mijlocul anului viitor.

Satul, probabil, sa tot fie criticat ca nu se preocupa suficient de mult de problemele Bucurestiului, primarul general Adriean Videanu s-a decis, ieri, sa prezinte stadiul in care se afla mai multe proiecte demarate de municipalitate.
 
69 de artere gata inainte de termen
Din cele 78 de artere importante aflate in prezent in executie, 69 vor fi gata pana pe data de 10 septembrie. "Am decis sa urgentam lucrarile pentru a nu interfera cu inceperea scolilor. Celelalte 9 artere vor fi gata cel mai tarziu la sfarsitul lunii septembrie. Printre arterele finalizate pana pe 15 septembrie se numara Iancu de Hunedoara, stefan cel Mare si Calea Mosilor. De asemenea, pe sos. Colentina vor fi gata tot la 15 septembrie tronsoanele cuprinse intre Podul Voluntari-Depoul RATB si Piata Obor-Doamna Ghica, insa doar la nivel de binder, nu de strat de uzura. In orice caz, se va putea circula civilizat in aceste zone", a spus Videanu.
 
Management al traficului
Doua intersectii din Capitala, respectiv Eroii Revolutiei cu Carol Davila si Tudor Vladimirescu cu 13 Septembrie, sunt monitorizate in cadrul unui Proiect de management al traficului initiat de municipalitate. Din 15 august, rezultatele vor fi aplicate in 100 de intersectii din inelul principal de circulatie al Capitalei si de pe axele nord-sud si est-vest.
Proiectul are trei componente de baza: asigurarea undei verzi pentru masinile salvarii si pompierilor, prioritate pentru cele 2000 de mijloace RATB si evitarea ambuteiajelor in trafic. Prima faza a proiectului costa 20 milioane de euro, iar intregul program va fi gata cel mai tarziu in luna mai 2008.

Pasajul Basarab, in februarie 2009
Videanu a mai anuntat ieri ca lucrarile de amenajare a Pasajului Basarab vor fi gata in februarie 2009, insa executia anumitor tronsoane ar putea fi terminata la mijlocul anului viitor. Este vorba de intersectia Grozavesti cu Calea Plevnei si deschiderea mare dintre sos. Orhideeelor si sos. N. Titulescu. "Deoarece vrem sa limitam disconfortul locuitorilor din zona Titulescu, lucrarile vor fi limitate in timp", a spus edilul-sef al Capitalei.

PROIECT
» Cadastru verde

Saptamana viitoare va fi lansata licitatia pentru "Cadastrul verde al Bucurestiului", ce vizeaza inventarierea fiecarui arbore, inclusiv starea lui de sanatate. "In acest moment, nu avem o situatie clara a spatiilor verzi. ADP-urile de sector si Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement gestioneaza circa 17,8 milioane de metri patrati. De asemenea, totalul suprafetei de spatiu verde ar fi de circa 41 milioane mp – suficienta, dar nu si de calitate", a spus Videanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă