27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialStramutare in cazul avocatilor acuzati de coruptie

Stramutare in cazul avocatilor acuzati de coruptie

TIMISOARA. Dosarul in care doi avocati timiseni si un lichi-dator judiciar sunt cercetati penal pentru fapte de coruptie va fi judecat la Tribunalul Bistrita-Nasaud, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de stamutare formulata chiar de procurorii DNA.
Masura luata are in vedere eliminarea oricaror posibile influente locale in solutionarea cauzei, in conditiile in care s-a vehiculat ca inculpatii ar avea „intrare” la anumiti judecatori din orasul de pe Bega.
„In lumina noilor modificari ale Codului de Procedura Penala, se poate cere stramutarea unei cauze la o alta instanta, chiar inainte de finalizarea actului de inculpare”, a declarat, ieri, procurorul-sef al DNA Timisoara, Vlad Speriusi. Acesta a mai precizat ca imediat dupa intocmirea rechizitoriului dosarul va pleca la Bistrita, insa solicitarea de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele celor trei inculpati se va judeca tot la Timisoara.
Reamintim ca in urma unui flagrant organizat, luna trecuta, de procurorii anticoruptie, avocatii Edit Lazar si Calin Clopina, repectiv lichidatorul judiciar Pavel Kasai, au fost arestati la Tribunalul Timis, sub acuzatia de trafic de influenta.
Potrivit anchetatorilor DNA, avocata Lazar i-ar fi promis unui client de-al sau, cercetat intr-un dosar de ultraj, ca in schimbul sumei de 15.000 de euro l-ar putea scapa de puscarie „cumparand” bunavointa unui complet de judecata de la Curtea de Apel din orasul de pe Bega, care urma sa dea o solutie definitiva in acel caz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă