7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialStoparea "turismului pentru ajutoare sociale" îi va afecta inclusiv pe britanici -...

Stoparea “turismului pentru ajutoare sociale” îi va afecta inclusiv pe britanici – presă

Londra şi-a propus să stopeze “turismul pentru ajutoare sociale” pentru a limita numărul de români şi bulgari care ar putea ajunge în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii, dar această măsură îi va afecta şi pe britanici, relatează BBC News Online, potrivit Mediafax.

Miniştrii caută să limiteze accesul la beneficii sociale odată cu anularea restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, însă pentru a fi compatibile cu legile Uniunii Europene, modificările legislative trebuie aplicate deopotrivă imigranţilor şi cetăţenilor britanici.

Citeşte şi Corlăţean, la Sky News: Românii trebuie să aibă din 2014 în M.Britanie drepturile tuturor europenilor

Astfel, Guvernul îşi propune să elaboreze o serie de măsuri, prin care încearcă să aducă Marea Britanie în linie cu politicile altor state europene, aprobate de Curtea Europeană de Justiţie. Consiliile locale vor trebui să elaboreze liste pentru alocarea locuinţelor sociale, care să ţină cont de conexiunile locale ale individului (cei care sunt născuţi, educaţi sau care au rude în zonă), astfel încât străinii să poată mai greu să obţină locuinţe.

William Hague, Ministrul de Externe britanic, a declarat că oamenii nu ar mai trebui să fie atraşi în Marea Britanie doar de ajutoarele sociale şi că “turismul pentru ajutoare social” trebuie să înceteze.

Miniştrii consideră că impactul restricţiilor temporare de muncă şi faptul că opt ţări membre UE îşi anulează şi ele restricţiile în acelaşi timp, face greu de estimat numărul românilor şi bulgarilor care vor emigra în Marea Britanie.

Citeşte şi Câte locuri de muncă au ocupat românii şi bulgarii în Marea Britanie

Cele mai citite
00:00:40

O dronă rusă a lovit un bloc din Odesa, Ucraina

Trei persoane au fost ucise, opt rănite și șase sunt date încă dispărute după ce o dronă rusă s-a prăbușit sâmbătă (2 martie) peste...

Marcel Ciolacu, laude aduse PSD-ului: “Noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că Europa are nevoie de mai multe politici sociale și de umanizare, deoarece acestea reprezintă fundamentul unei societăți...

Creștere uriașă a Bitcoin în ultimele zile. Se apropie de maxmiul istoric

Bitcoin se apropie de un nou maxim istoiric, după o decizie fără precedent a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse (Securities and Exchange...
Ultima oră
Pe aceeași temă