22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialStoltenberg: “NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe...

Stoltenberg: “NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în prima lui vizită la Bucureşti, a transmis un nou mesaj de susţinere pentru România.

“România este un aliat foarte hotărât. NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe NATO”, a subliniat Stoltenberg, la finalul întrevederii sale, de la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Secretarul general al NATO a salutat angajamentul României de a creşte procentul cheltuielilor pentru Apărare, la nivelul de 2 la sută din PIB, până în anul 2017, acest angajament reprezentând “un lucru important pentru România”.

La rândul lui, Klaus Iohannis a subliniat că, în acest moment, “România este o ţară puternică, într-o Alianţă puternică”. “Nu ne dorim o confruntare cu nimeni, nu ne dorim o nouă cursă a înarmărilor”, dar “avem datoria să restabilim securitatea în sud-estul Europei”, a precizat şeful statului român.

Cu prilejul primei sale vizite la Bucureşti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut întrevederi separate cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, cu premierul interimar, Gabriel Oprea, precum şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis şi Stoltenberg vor planta la sediul NFIU un brad argintiu

În cursul după-amiezii de joi, Jens Stoltenberg va inaugura sediul NFIU (NATO Force Integration Unit). Sediul lui va fi într-un pavilion din curtea Statului Major al Forţelor Terestre.

Cu prilejul ceremoniei de inaugurare, preşedintele Iohannis, secretarul general Stoltenberg, premierul interimar Oprea şi ministrul Duşa vor planta, împreună, în faţa sediului NFIU, un brad argintiu. Copacul va ilustra bunele relaţii dintre România şi NATO.

Citeşte şi: Comandament NFIU la Bucureşti. În 48 de ore, trupele NATO pot ajunge la graniţa de EST a României

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Autorul, scenaristul şi regizorul francez Michel Blanc a murit la vârsta de 72 de ani

Michel Blanc, cunoscut actor, scenarist și regizor francez, a murit la vârsta de 72 de ani în urma unui infarct. Michel Blanc s-a stins din...

Viktor Orban avertizează că UE se îndreaptă către un „război rece economic” cu China

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri că Uniunea Europeană riscă să intre într-un "război rece economic" cu China, în contextul pregătirilor blocului european...

Raluca Moianu reacționează după ce fiica sa a rămas însărcinată la 19 ani

Raluca Moianu a făcut dezvăluiri emoționante despre fiica sa, Mara, care la doar 19 ani s-a căsătorit și este însărcinată. Raluca Moianu, fericită pentru fiica...
Ultima oră
Pe aceeași temă