6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialStoica: Programul PDL va include si valorile crestin-democratiei

Stoica: Programul PDL va include si valorile crestin-democratiei

In programul viitorului Partid Democrat Liberal (PDL) se vor regasi, alaturi de valorile doctrinei democrate de centru si ale liberalismului de dreapta, si cele ale crestin-democratiei, a declarat, sambata, dupa intalnirea liderilor Partidului Democrat (PD) si Partidului Liberal Democrat (PLD), presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PLD, Valeriu Stoica, citat de Rompres.

"Am lasat deschisa si posibilitatea optiunii crestin-democrate. In felul acesta, partidul care se creeaza va putea sa absoarba intregul bazin doctrinar al dreptei, indiferent de optiunile pe care o au votantii, fie ca este o optiune democrata, liberala sau crestin-democrata", a precizat liderul PLD.

Stoica a subliniat ca aceasta nu presupune o viitoare colaborare cu cele doua formatiuni politice care se pretind a fi crestin-democrate, PNTCD si PNG – CD, ci doar atragerea celor care au optiuni crestin-democrate in partid sau ca votanti ai acestuia.

Liberal-democratul Stoica a spus ca, in programul PDL va exista o imbinare a celor trei curente politice, si mai mult decat atat, a fost prevazut in statutul viitoarei formatiuni politice ca, atunci cand se fac motiunile, trebuie sa contina fie elementele doctrinei de centru, fie ale liberalismului de dreapta.

"Vrem ca toate aceste valori sa formeze un sistem care sa nu intre in disjunctie, e nevoie de o imbinare a lor, astfel incat sa creeze o unitate a partidului. Formula pe care o spunem de mai multa vreme si o mentinem: pluralism de curente politice, unitate de organizare si de actiune", a spus Valeriu Stoica.

Liderii PD si PLD au avut, sambata, o noua runda de negocieri privind statutul si programul PDL.

La intalnire au participat liderii PD si PLD Emil Boc si Theodor Stolojan, secretarul executiv al PD, Vasile Blaga, presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, presedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, secretarul executiv al PD, Elena Udrea si unii dintre vicepresedintii celor doua formatiuni politice.

Cele mai citite

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă