19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Stiri

Biserica incendiata cu petarde
RESITA. Pompierii militari din municipiul Resita au fost solicitati, in prima zi de Craciun, sa intervina la stingerea unui incendiu izbucnit la Biserica Greco-Catolica din cartierul Lunca Barzavei. In jurul orei 19.00, mai multi cetateni, care au observat ca arde acoperisul lacasului de cult, au anuntat autoritatile.
Echipele de interventie s-au deplasat in zona cu trei autospeciale cu apa si spuma, precum si o automacara pentru a putea ajunge pe acoperis. Acesta a ars pe o suprafata de peste 60 de metri patrati, iar pompierii s-au luptat cu focul mai bine de trei ore.
In urma cercetarilor a reiesit ca flacarile au pornit de la niste petarde aruncate de cativa copii. In prezent se fac cercetari pentru a fi descoperiti autorii incendiului.
Valoarea pagubelor se ridica la peste 400 de milioane de lei, iar a bunurilor salvate trece de 35 de miliarde lei. Biserica este o constructie noua, fiind data in folosinta de aproximativ trei ani.

Sute de brazi abandonati in piete
ARAD. Sute de brazi au ramas abandonati in pietele din municipiul Arad, comerciantii afirmand ca in acest sezon comertul cu pomi de Craciun nu a mers prea bine. Chiar daca preturile au fost reduse la minimum, vanzarile au fost printre cele mai slabe din ultimii ani.
Brazii romanesti au avut con-cu-renta puternica, deoarece pe piata s-au gasit atat pomi adusi din strainatate, cat si artificiali. Comerciantii au ramas cu cantitati mari de brazi chiar si in seara Ajunului de Craciun. Asa ca au decis sa abandoneze marfa in pietele din oras, pentru ca sa nu aiba de suportat si alte cheltuieli cu transportul pomilor, pe care, oricum, nu prea mai aveau la ce sa-i foloseasca.

Sase TIR-uri arse intr-o parcare din Bihor
SANTION. Pompierii bihoreni au intervenit, duminica noaptea, la un puternic incendiu, provocat intentionat intr-o parcare apartinand unei societati de transport din localitatea Santion. Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, focul a fost premeditat, fiind pus de autori, inca necunoscuti, in trei puncte in spatiul de parcare a autovehiculelor de cursa lunga.
Flacarile au afectat, integral, sase capete tractoare de TIR si, partial, remorcile acestora. Din primele estimari, valoarea pagubelor depaseste cinci sute de mii de euro. Cazul este cercetat de politie, procuratura si pompieri.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă