16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialŞtiinţa Bacău a făcut spectacol în optimi

Ştiinţa Bacău a făcut spectacol în optimi

Echipele masculine de handbal Ştiinţa Bacău şi UCM Reşiţa s-au calificat în sferturile de finală ale Challenge Cup, respectiv Cupa Cupelor.

Formaţia Ştiinţa Bacău s-a impus cu un zdrobitor 40-15, pe teren propriu, în faţa echipei muntenegrene RK Rudar Plevlja în returul optimilor de finală ale ediţiei din acest an a Challenge Cup. După ce în tur s-au impus cu 31-22, cu un scor general 71-37 băcăuanii au obţinut „enfanfare” accesul în sferturile de finală ale competiţiei. Noul jucător transferat de Ştiinţa, interul Adrian Petrea, de la UCM Reşiţa, nu a evoluat în manşa retur a optimilor, participând la meci doar în postura de comentator TV.

La finalul partidei, Gabriel Armanum, tehnicianul moldovenilor, s-a declarat extrem de încântat de maniera în care elevii săi au obţinut calificarea. „Sunt mulţumit, în primul rând de spectacol, după trei ani de calificări în sferturi este prima dată când avem parte de spectacol. Dorim să mergem până în finală. Vom vedea ce şanse avem în funcţie de adversarul pe care îl vom avea, dar pot spune că noi ne dorim să ajungem cât mai departe”, a declarat tehnicianul.

UCM Reşiţa merge mai departe decât UCM HC Caraş-Severin

Vicecampioană a României en-titre, UCM Reşiţa, câştigătoarea Cupei României (2010), dar şi a trei trofee Challenge Cup, va evolua în sferturile Cupei Cupelor în ciuda problemelor financiare pe care le are. UCM Reşiţa s-a aflat în pragul desfiinţării, dar a fost salvată în ultimul moment de Clubul Sportiv Caraş-Severin. Astfel, UCM îşi va continua activitatea competiţională sub numele de UCM HC Caraş-Severin, în urma unui acord cu clubul mai sus amintit, şi implicit, va putea evolua în sferturile Cupei Cupelor, unde participă pentru prima dată după trei sezoane în Challenge Cup, încheiate de fiecare dată cu câştigarea trofeului.

În momentul de faţă, principala problemă a conducerii echipei înainte de meciurile din sferturile Cupei Cupelor este componenţa echipei, „subţiată” mult valoric în ultima vreme. Mai exact, la începutul lunii, zece jucători de bază au părăsit vicecampioana, din cauza restanţelor salariale, calificarea în sferturile de finală ale Cupei Cupelor fiind obţinută în ciuda acestui mare neajuns. „Urmează negocieri cu jucătorii, în vederea menţinerii unui lot, atât numeric, cât şi calitativ, care să poată asigura continuitatea performanţelor cel puţin la nivelul anilor anteriori, atât în Liga Naţională masculină de handbal, cât şi în Cupa Cupelor”, au declarat şefii echipei UCM Reşiţa.

HCM Constanţa, înfrângere dramatică în Liga Campionilor

Din păcate, campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a pierdut în deplasare, în faţa formaţiei bosniace HC Bosna Sarajevo, cu scorul de 23-24, în penultimul meci din grupa D a Ligii Campionilor. Meciul a fost dramatic, echipa de pe malul mării având de mai multe ori şi avantaj de trei goluri, graţie apărării excelente şi intervenţiilor inspirate ale portarului Mihai Popescu. Gazdele au reuşit însă să revină şi să echilibreze meciul, iar ratările exasperante de pe final ale constănţenilor le-a permis să-şi adjudece întâlnirea. În urma acestei înfrângeri, HCM a coborât pe locul cinci în grupa D, cu 4 puncte, în timp ce Bosna a urcat pe patru, cu 5. Pe primele trei poziţii se află SG Flensburg-Handewitt, cu 14 puncte, urmată de Renovalia Ciudad Real (13 p), şi HC Croaţia Osiguranje (12 p).

Ultimul loc este ocupat de St.

Petersburg HC, cu acelaşi număr de puncte (patru) ca şi Constanţa, dar golaveraj mai slab. Ultima etapă din grupa D, programată între 2-5 martie va definitiva clasamentul, primele patru clasate urmând a se califica în optimile de finală.

Tragerea la sorţi pentru sferturile

de finală atât din Challenge Cup, cât şi din Cupa Cupelor va avea loc mâine, meciurile fiind programate în dublă manşă eliminatorie, pe 26-27 martie (turul), respectiv 2-3 aprilie (returul).

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă