22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSTIHL a „curățat“ piața de 10.000 de utilaje vechi prin programul „Rabla...

STIHL a „curățat“ piața de 10.000 de utilaje vechi prin programul „Rabla pentru motounelte“

STIHL România gestionează de patru ani programul „Rabla pentru motounelte“, reușind anul trecut să scoată de pe piață nu mai puțin de 10.000 de utilaje vechi. De la lansare, numărul total de echipamente uzate înlocuite de STIHL a fost de 25.000. Programul este similar cu cel de reînnoire a parcului auto, având însă doar susținere privată.

„Am continuat și în 2013 acest program și am avut un succes mai mare decât în orice an. Aceasta înseamnă că românii au început să fie din ce în ce mai atenți la factori precum randament, performanță, consum, poluare și la alte obiecte pe care și le achiziționează, în afară de autoturisme. Până acum am derulat programul doar pe motoferăstraie și motocoase, iar de anul acesta am introdus o categorie nouă de produse, spălătoarele cu apă sub presiune, așteptându-ne să avem cel puțin aceleași rezultate ca anul trecut“, declară Ioan Mezei, director general STIHL România.

Programul este activ în toată rețeaua STIHL, care a ajuns la peste 300 de magazine, operate de peste 200 de dealeri. Mecanismul programului din acest an este foarte simplu. Utilizatorul se prezintă la un magazin STIHL cu un utilaj vechi sau stricat, indiferent de marcă și primește un discount la achiziționarea unuia nou care se află în acel moment în program. Subvenția poate varia între 195 și 750 RON. Echipamentele care sunt în program în acest an sunt din categoriile motoferăstraie și utilaje de curățat cu înaltă presiune.

„Compania noastră poate avansa și mai mult cu acest tip de proiecte, putând să activeze chiar și un program de tip «Prima motounealtă», aceasta însă doar în condițiile în care ar exista un finanțator pentru acest program“, menționează Ioan Mezei.

De la începutul anului, prin acest program au fost înlocuite nu mai puțin de 2.000 de utilaje, cu aparate noi dotate cu motoare de ultimă generație, cu consum mic și nivel de poluare redus cu până la 40% față de modelele vechi.

Cele mai citite

Noul președinte slovac Peter Pellegrini promite că va reuni țara

Peter Pellegrini a depus jurământul sâmbătă în calitate de preşedinte al Slovaciei, promiţând că va reuni ţara, care este puternic divizată din punct de...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...
Ultima oră
Pe aceeași temă