25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialStelistii sunt increzatori ca pot trece de grupele Ligii Campionilor

Stelistii sunt increzatori ca pot trece de grupele Ligii Campionilor

Jucatorii FC Steaua sunt optimisti dupa tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor si spun ca e nevoie de daruire, munca si liniste pentru a depasi grupa H, unde vor intalni pe Arsenal, Sevilla/AEK si Slavia Praga, informeaza site-ul oficial al gruparii "ros-albastre", consultat de Mediafax.

Atacantul Dorel Zaharia a afirmat ca grupa H este una grea. "Arsenal este Arsenal, iar Sevilla a dovedit ca este cea mai in forma echipa a momentului. De asemenea, Slavia a scos pe Ajax Amsterdam, ceea ce inseamna foarte mult. Este greu, dar totul este posibil in fotbal. Asa cum Slavia a scos pe Ajax, si Steaua poate trece de grupe. Trebuie doar sa avem incredere. Pana atunci, vom avea mai multe meciuri in picioare, iar jocul echipei va fi din ce in ce mai bun. Eu sunt increzator si sper sa reusim cat mai mult in aceasta grupa", a spus Zaharia.

Atacantul Victoras Iacob a declarat ca, indiferent in ce grupa ar fi picat Steaua, meciurile ar fi fost la fel de grele. "Toate echipele care ajung aici sunt valoroase, iar meciurile sunt la fel de puternice. Sunt increzator in sansele noastre de a depasi faza grupelor. Personal, ma bucur pentru faptul ca voi putea evolua in Liga Campionilor, unde nu am fost prezent anul trecut, din cauza accidentarii. M-as bucura sa am si in Liga acelasi parcurs din Cupa UEFA, cand am reusit sa ajung cu echipa in semifinale", a comentat Iacob.

Portarul Robinson Zapata a precizat ca va fi foarte dificil. "Toate grupele sunt grele. Este foarte bine sa joci cu echipe mari, de nivel mondial, cum sunt Arsenal sau Sevilla, daca se va califica. Toate partidele din aceasta grupa vor fi grele, dar noi suntem capacitati pentru a castiga si avem nevoie de multa daruire, multa munca si multa liniste pentru a reusi. Eu am evoluat pana acum in Copa Libertadores, care se aseamana cu Liga Campionilor. Sunt fericit fiindca am sansa de a juca in aceasta competitie. Stiu ca Europa reprezinta cel mai inalt nivel al fotbalului. Sunt linistit, fiindca am niste colegi experimentati, care au jucat in Liga si anul trecut. Sper si doresc foarte mult ca Steaua sa ocupe unul dintre locurile din fata in aceasta grupa", a spus el.

Managerul sportiv Adrian Ilie este si el optimist: "Avem un lot foarte bun de jucatori si ne vom baza si pe jucatorii accidentati, care vor reveni si sunt la fel de valorosi. Sa nu uitam ca si Arsenal a vandut cativa jucatori foarte buni, in frunte cu Henry".

 

 

Finantatorul Gigi Becali a afirmat la Sport.ro ca Steaua are sanse sa se califice chiar si de pe primul loc. "Slavia e echipa accesibila. Sevilla o cunoastem, nu e mai puternica. Avem sperante si avem sanse cu Arsenal. Era mai greu sa bati pe Real Madrid sau Barcelona. Fortez nota si spun: ne vom califica", a spus Becali. El a declarat ca, daca priveste la componenta altor grupe ale Ligii Campionilor, ii poate multumi lui Dumnezeu pentru echipele iesite in grupa H la tragerea la sorti, Arsenal Londra, FC Sevilla sau AEK Atena si Slavia Praga.

"Ma simt mult mai bine ca anult trecut, suntem mai puternici. Am cazut cu o echipa pe care o cunoastem, FC Sevilla, iar Arsenal nu mai e ce a fost cand era Henry. Slavia e sub Dinamo Kiev. Daca ne uitam la alte grupe, putem sa-i multumim lui Dumnezeu. Mai era bine in grupele A, E si G. Nu pot face o comparatie cu grupa de anul trecut, atunci nu ni se dadea practic nicio sansa. Umilintele cu Real si Lyon nu se vor mai intampla. Chiar daca ne vor bate, vom juca si noi fotbal, va fi o lupta egala, vad ca dai doi pumni, dau si eu unul. Orice echipa din Europa va avea probleme cu Steaua", a spus Becali, care a participat la tragerea la sorti de la Monte Carlo.

Becali a mentionat ca, la prima vedere, a purtat noroc Stelei la tragerea la sorti. "Vom vedea dupa ce ne calificam sau nu daca intr-adevar am fost cu noroc. Primele vor fi de cate 150.000 de dolari de jucator daca trecem de grupe, altfel nimic. Mi-au zis jucatorii daca nu pot sa le dau ceva si la meciuri, la puncte, in caz ca nu trecem. Le-am spus eu ce le dau daca nu trec de grupe, dar nu pot sa va zic", a spus, razand, conducatorul FC Steaua.

Becali a afirmat ca Steaua nu va mai face niciun transfer pana vineri. "Nu mai avem timp, si-apoi Hagi mi-a zis: 'N-are rost sa ne aglomeram, o sa revina Iacob, Badea, Ghionea, avem jucatori pe toate posturil'. Asa te vreau, Gica, tii la banii mei, spune-mi ca avem lot, incurajeaza-ma, i-am zis. Hagi a zis ca n-are rost sa-l mai luam pe Ljubinkovici de la Vaslui, altfel il luam imprumut pana la iarna, ca vorbisem cu Porumboiu, sa mi-l dea sa ma ajute in grupe. Ii multumesc lui Adrian Porumboiu ca a avut intentia sa ma ajute", a comentat el.

Echipa Steaua Bucuresti va intalni echipele Arsenal, FC Sevilla sau AEK Atena si Slavia Praga in grupa H a Ligii Campionilor, s-a stabilit in urma tragerii la sorti ce a avut loc, joi, la Monte Carlo.

Meciurile din faza grupelor se vor disputa la urmatoarele date: 18/19 septembrie, 2/3 octombrie, 23/24 octombrie, 6/7 noiembrie, 27/28 noiembrie, 11/12 decembrie.

Partida retur dintre AEK Atena si FC Sevilla, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa luni, de la ora 21.45, la Atena. In tur, Sevilla a invins pe teren propriu cu scorul de 2-0. Meciul a fost amanat din cauza decesului jucatorului spaniol Antonio Puerta (22 de ani), care a survenit, marti, in urma unei crize cardio-respiratorii.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă