13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialŞtefan Sameş a fost înmormântat cu onoruri militare

Ştefan Sameş a fost înmormântat cu onoruri militare

Fostul fotbalist al Stelei şi al echipei naţionale Ştefan Sameş a fost înmormântat, marţi, la cimitirul Izvorul Nou, cu onoruri militare, printre cei prezenţi la ceremonia funerară numărându-se foşti colegi şi jucători antrenaţi de el, dar şi câţiva suporteri stelişti, scrie Mediafax.

Din partea FC Steaua, club pentru care a evoluat zece ani şi la care a antrenat în cadrul Centrului de Copii şi Juniori, nu a participat niciun reprezentant la înmormântarea lui Sameş, în timp ce coroana trimisă de gruparea stelistă a fost refuzată de familie şi a rămas în faţa cimitirului, ca o dorinţă a fostului jucător.

Cei aproximativ 200 de oameni prezenţi la ceremonie au aplaudat pentru câteva minute în semn de respect pentru Ştefan Sameş atunci când sicriul acestuia era coborât în mormânt. De asemenea, în memoria lui Ştefan Sameş au fost trase salve de armă de către soldaţi ai Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul.

Printre cei prezenţi au fost foştii colegi de la Steaua, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, foştii jucători antrenaţi la Centrul de Copii şi Juniori ai Stelei, Alexandru Piţurcă şi fostul jucător stelist Nana Falemi, precum şi personalităţi din lumea sportului, printre care antrenorul echipei naţionale masculine de handbal, Vasile Stângă.

La biserica unde s-a ţinut slujba religioasă în memoria lui Ştefan Sameş au fost prezenţi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, antrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, fostul selecţioner Anghel Iordănescu, fostul fotbalist Ştefan Iovan, dar şi preşedintele CSA Steaua, George Boroi.

Coroane în memoria lui Ştefan Sameş au fost trimise de către Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti, foşti coechipieri şi colegi antrenori şi generaţia copiilor născuţi în 1983 care au activat la Steaua.

Soţia lui Ştefan Sameş i-a transmis actualului finanţator al Stelei, Gigi Becali, că “banii nu pot cumpăra caracterul sau educaţia de care are nevoie un om”. De asemenea, ea a menţionat că soţul ei era dezgustat de conducătorii clubului Steaua, care “l-au distrus”.

Adrian Bumbescu a mărturisit că Sameş a fost idolul său în fotbal. “A plecat dintre noi un mare om, un mare fotbalist, un mare caracter. Pentru mine a fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali pe care i-a avut România. A fost idolul meu în tinereţe şi după aceea la maturitate”, a spus Bumbescu.

Câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Miodrag Belodedici a mărturisit şi el că Ştefan Sameş i-a fost un model. “Este un moment foarte trist. Nea Fane mi-a fost idol în copilărie. L-am urmărit, am avut poze cu el. Voiam să lovesc mingea la fel ca el. Nea Fane o să rămână în gândurile noastre mereu. A fost un om extraordinar de bun, a lucrat mult timp cu copii şi aceştia l-au iubit foarte mult. Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat aşa”, a spus Belodedici.

Fostul internaţional Ştefan Sameş, care a decedat duminică dimineaţă, a evoluat la Steaua zece ani, între 1973 şi 1983. El a mai fost legitimat la Universitatea Craiova, Farul Constanţa, Rapid Bucureşti, ROVA Roşiori şi Siretul Paşcani. Pentru echipa naţională, Sameş a îmbrăcat tricoul “tricolor” în 49 de partide, marcând trei goluri. În Liga I, Sameş a strâns 388 de meciuri şi a marcat 21 de goluri. După încheierea activităţii fotbalistice, Sameş a fost antrenor al Centrului de Copii şi Juniori Steaua.

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă