10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialStefan Banica, "descult in parc" la Constanta

Stefan Banica, “descult in parc” la Constanta

» Stefan Banica a jucat, luni seara, la Constanta, in comedia regizata de el, "Descult in parc", scrisa de Neil Simon.

» Alaturi de actor, au urcat pe scena Casei de Cultura, Oana Ioachim, Mitica Popescu, Ileana Cernat si Bogdan Tudor.

"Descult in parc" spune povestea a doi tineri proaspat casatoriti, Paul si Cori, care s-au mutat intr-un asa-zis apartament, situat la mai bine de noua etaje, daca se iau in calcul si scarile de la intrare. Din acest motiv, chiriasii, dar si toti cei care ii viziteaza, ajung aproape lesinati de oboseala. In noua lor locuinta, tinerii au parte de ghinioane: telefonul este stricat, sistemul de incalzire functioneaza prost, in casa bate vantul pentru ca in tavan au descoperit o gaura, iar baia nu are cada. Mai mult decat atat, mobila intarzie sa apara. Din cauza acestor lucruri cei doi ajung sa se certe. In mijlocul agitatiei sosesc in vizita soacra lui Paul (Ileana Cernat), apoi vecinul lor de la mansarda, Victor Velasco (Mitica Popescu), cel care le spune ca in blocul in care s-au mutat totul functioneaza pe dos. In tot acest timp, Paul, la inceput de cariera ca avocat, nu stie cum sa se relaxeze, mai ales pentru ca a doua zi are de pledat un proces la tribunal. Un motiv de suparare, care va duce la intentia celor doi de a divorta, este si stilul de viata al lui Paul, criticat chiar de sotia sa. In timp ce Cori este entuziasta si reuseste, prin starea sa de spirit, sa se detaseze in mijlocul problemelor, Paul este rigid si "scortos". Este genul de barbat care ar dormi si noaptea in camasa si cravata, nu se abate de la un program fix si il deranjeaza rasturnarile nefericite de situatie. Experienta lor cu peripetii nu este totusi intamplatoare. Finalul piesei de teatru aduce o schimbare in viata personajelor. Cori isi da seama ca a gresit fiind prea dura cu Paul si cauta impacare, Paul se plimba beat mort si descult in parc, apoi se reintoarce acasa, iar soacra acestuia, doamna respectabila, cu tabieturi, se indragosteste de pictorul Velasco.

CONSECINTE

» Pe urmele lui Robert Redford
Textul piesei a fost ecranizat in 1967. In pelicula omonima, Robert Redford si Jane Fonda detin rolurile principale. stefan Banica Jr. a mai jucat rolul principal in piesa "Descult in parc" in 1996, in regia lui Dinu Manolache. Actorii care au urcat pe scena constanteana si-au creionat perfect personajele create de Neil Simon.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă