19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSteaua, victorie fara glorie la Iasi

Steaua, victorie fara glorie la Iasi

Steaua si-a indeplinit obiectivul la Iasi, a castigat cele trei puncte, dar a ramas datoare la impresia artistica. Ritmul de joc a fost mult prea lent, iar ocaziile de gol – ca si inexistente. A trebuit sa vina autogolul lui Pecnik pentru ca jucatorii din Ghencea sa se trezeasca din letargie, sa apese ceva mai tare pe accelerator si sa inchida partida prin golul reusit de Bogdan Stancu.

Pretul acestei victorii a fost mult prea piperat pentru Steaua. Unul dintre jucatorii de care se legau cele mai mari sperante in dubla cu Galatasaray, Janos Szekely, a suferit o entorsa la glezna si va lipsi de la meciul de la Istanbul. Pentru aceasta partida si turcii au anuntat o indisponibilitate de marca, cea a lui Umit Karan, care a suferit o intindere musculara. In aceste conditii, se pare ca Marius Lacatus il va folosi mijlocas dreapta pe Banel Nicolita, chiar daca internationalul stelist este in continuare in criza de forma, lucru vizibil si in partida de la Iasi. Dar meciul cu Poli ar putea da si o alta solutie pentru linia mediana. Intrat in repriza a doua, Rica Neaga a aratat o pofta de joc deosebita, a alergat mult, a recuperat destul de multe baloane, dar, cel mai important, a dat cateva pase care au pus pe picior gresit apararea ieseana.

La capitolul plus, meciul de la Iasi nu a mai adus noi gafe pentru Robinson Zapata, a reconfirmat faptul ca Goian-Ghionea este cea mai puternica pereche de fundasi centrali din campionatul nostru, iar Bogdan Stancu a dovedit si el ca aducerea sa la Steaua a fost foarte inspirata. Minusuri ar fi, pe langa eclipsa prelungita a lui Banel, neintegrarea totala in joc a lui Arthuro si labilitatea lui Lovin, dar se pare ca la Istanbul, in locul acestuia din urma, va fi folosit Ovidiu Petre.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă