15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSteaua şi Vaslui se luptă pentru calificarea în primăvara europeană

Steaua şi Vaslui se luptă pentru calificarea în primăvara europeană

Joi, 1 decembrie, este ziua decisivă pentru Steaua Bucureşti şi FC Vaslui, echipe care îşi pot mări considerabil şansele de calificare în şaisprezecimile Europa League. „Plăieşii” lui Porumboiu au nevoie de o victorie împotriva echipe Lazio Roma pentru a obţine o calificare istorică, în timp ce „roş-albaştrii” nu au voie să piardă în deplasarea de la Gelsenkirchen, pentru a mai spera la primăvara europeană.

 

O altă reprezentantă a României în Europa League, Rapid Bucureşti, va juca miercuri, 30 noiembrie, împotriva israelienilor de la Hapoel Tel Aviv. Meciul nu mai are nici o importanţă în ecuaţia calificării pentru niciuna dintre echipe, PSV Eindhoven şi Legia Varşovia dominând clar grupa C.

Vasluienii, la 3 puncte de istorie

FC Vaslui va întâlni la Piatra Neamţ pe Lazio Roma, într-un meci decisiv pentru ecuaţia calificării. Italienii sunt într-o formă bună, ocupând locul trei în Serie A şi vin în România să câştige şi să obţină biletele pentru şaisprezecimile competiţiei.

După patru etape, FC Vaslui şi Lazio se află la egalitate în grupa D a Europa League, ambele formaţii acumulând câte cinci puncte. Cine va câştiga partida îşi va asigura calificarea în primăvara europeană. Moldovenii trec printr-o perioadă nefastă, ocupând locul şapte în Liga I. În ultima etapă de campionat, elevii lui Viorel Hizo au pierdut în deplasare, meciul cu Sportul Studenţesc, scor 1-0. Patronul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat că o calificare în primăvara europeană ar fi ca un vis împlinit.

„ Dacă trecem în primăvara europeană e cel mai frumos vis pentru noi. Şansele de calificare sunt simple şi al naibii de complicate. Dacă batem Lazio, suntem calificaţi, întâlnim o echipă în plină formă, dar asta nu înseamnă că nu avem şanse. Lazio e o echipă care îşi proprune să câştige Europa League”, a spus Adrian Porumboiu la postul de televiziune sport.ro.

Steaua speră la jocul rezultatelor

Steaua Bucureşti merge la Gelsenkirchen cu gândul de a nu pierde, însă îşi pune toate speranţele în ciprioţii de la AEK Larnaca, sperând să obţină punct sau puncte în partida disputată pe teren propriu împotriva celor de la Maccabi Haifa.

Cu o victorie împotriva lui Schalke , steliştii nu vor mai depinde de celălalt rezultat din grupa J, urmând ca ultima partidă împotriva ciprioţilor de la AEK, să fie decisivă. Fundaşul Stelei, George Galamaz, a dezvăluit la sport.ro, că o calificare din grupele Europa League este unul dintre obiectivele „roş-albaştrilor” pe acest final de sezon: „Ne dorim cât mai multe puncte pe acest final de tur şi să ne calificăm în primăvara europeană. Cu mici excepţii, Steaua a evoluat mereu bine în Europa, are o cultură europeană. Mergem să jucăm la Schalke, vom vedea ce se va întâmpla. La cum s-a jucat în tur aici, când au evoluat cu toate echipele, cred că avem şanse.”

S-au pus în vânzare biletele pentru finala Europa League

Luni, 28 noiembrie, au fost scoase la vânzare biletele pentru persoanele din România, care vor să participe la finala Europa League, eveniment ce va avea loc la data de 9 mai, 2012, pe Arena Naţională din Bucureşti. Procesul de vânzare se va termina la data de 18 decembrie. Biletele sunt împărţite în patru categorii, astfel că cel mai ieftin tichet de intrare disponibil va costa 100 de lei, la categoria a patra.

La categoria a treia, un tichet va putea fi achiziţionat cu 150 de lei, la categoria a doua, 250 de lei, în timp ce la categoria I acesta va costa 500 de lei. Tichetele de acces la finală vor fi comercializate exclusiv pe site-ul oficial al FRF, www.frf.ro. Pentru persoanele din afara României, tichetele vor fi comercializate în perioada 24 februarie-20 martie.

Cele mai citite

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

One United Properties își umflă artificial profitul vânzând apartamentele către firmele pe care le deține. Implicat este și un bogătaș elvețian

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu susțin că profitul dezvoltatorului pe care îl dețin, One United Properties, va fi de 525 milioane de...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă