20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSteaua la un pas de grupele Ligii

Steaua la un pas de grupele Ligii

» Dupa 2-2 in Belarus, meciul din aceasta seara ar trebui sa fie o formalitate.

» Fiecare stelist va primi cate 150.000 de euro la calificarea in grupe.

» Meciul va fi transmis in direct la Pro TV.

» Radoi, marea absenta din tabara Stelei, eforturi pentru recuperarea lui Goian.


"O sa fie o seara frumoasa,
asa simt eu. Vreau ca echipa din teren sa fie pragmatica, simpla, concisa si concreta. In fotbal nimic nu e sigur, dar acum mai mult ca niciodata depindem de noi, de disciplina noastra tactica, de determinarea noastra pentru a obtine un rezultat care sa ne asigure intrarea in grupele Ligii Campionilor", a spus, ieri, antrenorul Gheorghe Hagi referindu-se la meciul din aceasta seara dintre Steaua si BATE Borisov, joc decisiv pentru accederea in grupele Ligii Campionilor la fotbal. si nu vedem cine l-ar contrazice pe tehnician, caci Steaua are nu numai atuul valorii, al experientei si sigurantei de sine, ci si pe cel al rezultatului din tur, un 2-2 in Belarus care face ca la Bucuresti vicecampioana noastra sa fie calificata chiar si cu un 0-0 sau 1-1.
Din pacate, Steaua are probleme in alcatuirea defensivei, accidentarilor lui Ghionea si Emeghara alaturandu-li-se si cele ale lui Radoi si Dorin Goian. Tot Hagi a comentat situatia: "Doar Goian cred ca va juca. Care sunt sansele lui Radoi? Cred ca nule. El a facut in aceasta dimineata o rezonanta magnetica. Eu unul sper sa nu fie si mai grav", a precizat antrenorul.

Nici managerul sportiv al FC Steaua, Adrian Ilie, nu a fost mai optimist in ceea ce-l priveste pe Radoi, spunand ca acesta are putine sanse sa joace din cauza unei accidentari suferite in timpul antrenamentului de luni seara. Oficialul stelist considera ca absenta lui Radoi din primul 11 se va resimti in jocul echipei. "Radoi este un fotbalist important pentru Steaua si mereu se cunoaste daca nu joaca Radoi. El va mai efectua azi un control medical, dar din cate stiu eu are sanse mici sa joace. Daca nu se intampla nimic neprevazut pana la ora meciului, Goian va juca", a declarat Adrian Ilie.
Meciul va avea loc cu casa inchisa, dupa ce, luni, oficialii FC Steaua au anuntat ca toate biletele, circa 23.000, au fost epuizate. Gruparea din Bulevardul Ghencea informeaza ca in functie de numarul de bilete care vor fi distribuite suporterilor bielorusi si de pozitionarea acestora in tribuna este posibil sa mai fie scoase cateva tichete la peluza a doua.

De doi bani speranta pentru BATE
BATE Borisov a castigat, in deplasare, ultimul meci dinaintea intalnirii cu Steaua, impunandu-se la limita, in deplasare, scor 1-0, in fata echipei Torpedo Jodino, in etapa a XVII-a a campionatului din Belarus. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Blizniuk, in minutul 31. BATE a evoluat in formula: Fedorovici – Kazantev, Saharov, Filipenko, Hagus – P. Platonov (M. Javiercik ‘60), Lihtarovici, Srmakovici, Rodionov – Blizniuk (Sivakov ‘74), D. Platonov (Ostrouh ‘46). Adversara Stelei ramane lider in Belarus, cu 39 de puncte in doar 16 meciuri.

BATE are mai multe indisponibilitati pentru azi. Mijlocasul Igor Stasevici s-a accidentat in partida amicala a nationalei Belarusului cu reprezentativa Israelului, scor 2-1, si a devenit incert pentru meciul cu Steaua. "Stasevici are o accidentare serioasa, medicii fac tot posibilul sa-l recupereze pentru meciul cu Steaua", a spus antrenorul Igor Kriusenko, citat de site-ul oficial al gruparii bieloruse. Atacantul Dmitri Platonov a suferit si el o accidentare in meciul de campionat cu Torpedo Zhodino, doctorii incercand recuperarea sa in timp util. Antrenorul Igor Kriusenko nu ii va putea folosi la Bucuresti pe fundasul Anri Hagus si pe atacantul Vitali Rodionov, ambii suspendati.
Cum Romania si Belarus se vor intalni peste nici doua saptamani in preliminariile Euro 2008, jucatorii oaspeti au comentat si intalnirea care va avea loc pe 8 septembrie la Minsk. Atacantul Gennadi Blizniuk crede ca nationala tarii sale vrea sa castige meciul cu Romania pentru a-si multumi suporterii, chiar daca sansele de calificare sunt doar teoretice. "Vrem sa jucam un fotbal de calitate, care sa placa fanilor. Chiar daca sansele noastre de calificare sunt minime, suntem increzatori si vrem sa castigam in fata suporterilor nostri", a spus Blizniuk, citat de cotidianul bielorus Sport Panorama.
Mijlocasul Maksim Romascenko a afirmat ca, desi sansele de calificare sunt egale cu zero, echipa Belarusului va lupta in primul rand pentru onoare, iar fostul portar stelist Vasili Hamutovski a mentionat ca isi doreste sa fie titular in partida cu nationala Romaniei. "Victoria din meciul cu Israel ne da un moral bun. Vom pregati mult mai bine partida cu Romania", a comentat el.
Meciul din aceasta seara va avea loc pe stadionul din Ghencea, de la ora 20,30. Jocul incepe, practic, de la acel 2-2 din tur, urmand a fi televizat in direct de Pro TV. z

PACE SI PRIETENIE
» Becali si Hagi s-au Impacat

Atmosfera a fost detensionata in Ghencea dupa ce Gigi Becali si Gica Hagi au avut o discutie lunga pe seama echipei. Gigi Becali a precizat ca discutia de patru ore cu Hagi, care a avut loc acasa la vicepresedintele Consiliului de Administratie, Teia Sponte, a fost ca un fel de "spovedanie".
"Apele s-au linistit imediat, atunci. Pot spune ca este cea mai frumoasa atmosfera la echipa, chiar daca au fost si lucruri urate, stii ca tot raul e spre bine. Jucatorii sunt extraordinar de multumiti de comportamentul lui Gica fata de ei. Am vorbit de cele intamplate, ca un fel de spovedanie la tot ce s-a intamplat, pentru ca nu puteam trece cu vederea asa, pur si simplu. Am vorbit si de viitorul Stelei, de visele noastre, ce vrem sa facem, cat de frumos va fi daca va fi asa…", a spus finantatorul Stelei.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă