25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSteaua, din nou la masa bogatilor!

Steaua, din nou la masa bogatilor!

Steaua a reusit aseara sa se califice pentru a doua oara consecutiv in grupele Ligii Campionilor la fotbal dupa ce a trecut cu 2-0 (1-0) de BATE Borisov, campioana Belarusului. Dupa acel 2-2 din tur, vicecampioana noastra s-a impus clar in retur, desi echipa oaspete a avut, si ea, ocazii care ar fi putut schimba soarta partidei.
Fara Radoi si Emeghara, accidentati, plus Golanski, suspendat, Steaua lui Hagi a fost nevoita sa improvizeze mai ales in linia defensiva, acolo unde Zapata a fost protejat de Petre Marin, Goian, Rada si Nesu. La mijloc, antrenorul Hagi a plasat doi jucatori defensivi, Ovidiu Petre si Florin Lovin, plus doua aripi, Nicolita si Neaga, cu un pronuntat caracter ofensiv, pentru ca in ofensiva sa joace Dica si Zaharia.
Asa cum ne asteptam, un stadion arhiplin a intampinat Steaua, care a inceput in forta deschizand scorul inca din minutul 10, atunci cand Zaharia a trimis in plasa, cu capul, o minge centrata de Dica.
Nu putem spune ca Steaua a avut, apoi, un meci usor, desi avantajul de un gol, plus egalul din tur, i-ar fi conferit acest drept. Steaua s-a chinuit sau, mai bine zis, a fost chinuita de echipa din Belarus, care s-a agatat de orice minge, a luptat pana la epuizare si, in plus, a avut si o multime de ocazii care ar fi putut deveni goluri. Din fericire, Steaua a fost ocrotita de sansa, dar si de portarul columbian Zapata, care a avut cateva interventii de exceptie.
Momentul cheie al jocului s-a petrecut in minutul 50, atunci cand campioana Belarusului a avut o ocazie incredibila de a egala, Steaua fiind salvata de Zapata. Peste numai cateva secunde, la cealalta poarta, Dica l-a lansat superb pe Petre Marin, fundasul a centrat perfect in fata portii, iar Neaga a marcat golul de 2-0, cel al eliberarii pentru vicecampiona noastra.
Chiar si la 2-0, BATE nu s-a predat, a incercat minunea, dar Steaua a reusit sa reziste. Daca vreti, Steaua a fost echipa pragmatica, cea care a jucat la rezultat si a facut-o la perfectie.
Steaua a invins cu 2-0, s-a calificat pentru grupele Ligii Campionilor – pentru a 5-a oara in istorie si a 2-a oara consecutiv -, ramanand singura echipa din Romania ajunsa la masa bogatilor din fotbalul european. Azi, de la ora 19 (in direct la Pro Tv si sport.ro), la Nyon va avea loc tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor, Steaua facand parte din a treia urna valorica.

 Tot aseara, Sahtior Donetk a obtinut o calificre superba in grupe dupa ce echipa condusa de Mircea Lucescu a eliminat campioana Austriei, Red Bull Salzburg. Dupa 0-1 in Austria, vicecampioana Ucrainei a invins aseara cu 3-1, Lucescu invingandu-l pe unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii, italianul Giovanni Trapattoni, tehnicianul austriecilor.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă