20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSteaua continua lupta pentru locul doi cu ajutorul lui Tudor

Steaua continua lupta pentru locul doi cu ajutorul lui Tudor

» Steaua a ramas la un punct in spatele celor de la CFR Cluj, invingand la Urziceni pe Unirea cu 2-1, gratie golurilor lui Cristocea si Badea, dar si cu largul concurs al arbitrului Tudor, care le-a acord un penalty gratuit.
» Partida a fost precedata de incidente in afara arenei, unde mii de suporteri care-si cumparasera bilete nu au putut intra pe stadion. Cu greu a reusit sa ajunga in arena si presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Cele 7.000 de locuri ale arenei din Urziceni s-au dovedit a fi insuficiente pentru o partida cu Steaua. Cu doua ore inainte de debutul meciului, erau ocupate aproape toate locurile, iar afara asteptau inca 5.000 de persoane sa intre in stadion. Majoritatea dintre cei din afara portilor aveau bilete, dar au sfarsit prin a urmari meciul in fata micului ecran, fortele de ordine inchizand portile. Probleme au avut si oficialii (Dumitru Dragomir, Victor Viturca etc.), care au trebuit sa intre in arena prin aceleasi porti cu suporterii, jandarmii fiind cu greu induplecati sa le dea drumul.
steaua nu isi putea permite nici un pas gresit la Urziceni, tinand cont ca CFR Cluj a castigat in fata Rapidului si se distantase la patru puncte. Atmosfera din stadion era una total ostila oaspetilor. Acest lucru a fost alimentat si de declaratiile din zilele premergatoare meciului, cand Gigi Becali a spus de mai multe ori ca "Dan Petrescu va face stramb echipa pentru ca e stelist".
S-a sarit repede peste faza de tatonare, ambele echipe beneficiind de cate o ocazie mare de gol in primele sase minute. Dupa o alta ocazie a lui Badea (‘11), Cristocea se infiltreaza printre fundasii centrali adversi si-l invinge fara probleme pe Grigore (‘20). Dupa o jumatate de ora de la startul partidei isi face simtita prezenta si centralul Alexandru Tudor. "Cavalerul fluierului" acorda penalty pentru Steaua dupa un contact, vazut doar de el, intre Grigore si Cristocea. Badea executa si transforma lovitura de pedeapsa. Golul lui Bilasco din minutul 84 nu a mai contat decat pentru statistica pentru ca cele trei puncte au fost acontate de catre stelisti.
La finalul jocului, cei de la Urziceni au pus tunurile pe central, acuzandu-l ca a viciat rezultatul prin deciziile sale. Dan Petrescu nu a putut astepta pana in minutul 90 pentru a-l ataca pe Tudor. La pauza "Bursucul" s-a dus tinta catre arbitru, spunandu-i: "Nu ti-e rusine sa dai penalty? N-a fost nimic. Esti o rusine de arbitru".
Petrescu si-a continuat atacul si la finalul meciului, de aceasta data prin intermediul presei. "Acest om care m-a trimis in tribuna si care in Romania e considerat cel mai bun arbitru ne-a furat. Eu stau opt etape si el e Brad Pitt. S-o lasam pe asta cu Brad Pitt. Daca ala e 11 metri, eu sunt Jose Mourinho. Din pacate, eu sunt Dan Petrescu si ala n-a fost 11 metri. A fost o inventie. Ma gandesc sa-l dam si eu, si clubul in judecata. A fost furt. A dat penalty, s-a facut 2-0 si a stricat rezultatul, pentru ca la 1-0 nu cedam. Acel penalty a fost inventat de domnul Tudor. A fost un meci influentat clar de oamenii in negru", a tunat "Bursucul".
Gigi Becali s-a aratat destul de multumit de rezultat, mentionand ca acum asteapta ca Dinamo sa bata pe CFR Cluj. "Final dramatic, chiar daca era egal. Poate ca bara gazdelor a fost un semn ca Dumnezeu este cu mine. Ce emotii sa mai am cu meciurile usoare pe care le am? Nu cred ca Dinamo se da la o parte cu CFR Cluj", a precizat Becali.

GAFE
» Mitica, acuzator si Impaciuitor

Gafa etapei a XXX-a Ligii I a fost fara dubii penaltyul dictat eronat de arbitrul Alexandru Tudor in favoarea Stelei in meciul cu Unirea Urziceni, lucru observat si de presedintele LPF, Dumitru Dragomir. "A avut dreptate Dan Petrescu sa acuze arbitrajul. Alexandru Tudor a gresit, ce sa o dam dupa cires. Este o greseala omeneasca insa, pentru ca Tudor nu se preteaza la prostii. Nu cred ca finalul de campionat este influentat de arbitraj, pentru ca si la Cluj am vazut ca Cristian Balaj a gresit", a afirmat Dragomir.
Referitor la incidentele de la inceputul meciului Unirea Urziceni – Steaua, Dragomir a spus ca "daca nu mergeam acolo, ca supervizor, meciul nici nu incepea, dar nu cred ca Unirea va fi suspendata pentru ce s-a intamplat".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă