22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialStavarache: Daca Basescu devine presedinte, optiunea PNL va fi formarea unui Guvern...

Stavarache: Daca Basescu devine presedinte, optiunea PNL va fi formarea unui Guvern cu PDL

Vicepresedintele PNL Romeo Stavarache a declarat, marti, pentru Mediafax, ca liberalii pot lua in calul si varianta unui Guvern cu PSD si premier liberal, dar ca acest lucru va fi foarte greu de facut daca Geoana nu devine seful statului, in acest caz, in opinia sa, prima optiune a PNL va fi PDL.

"Putem lua in calcul si varianta unui Guvern cu PSD majoritar si cu un premier liberal, dar acest lucru va fi foarte greu de facut daca Mircea Geoana nu va fi presedintele Romaniei", a sustinut Stavarache, intrebat cum comenteaza oferta lui Mircea Geoana privind desemnarea premierului de catre liberali.

Liderul PNL a subliniat, in schimb, ca, daca va fi validat Basescu, in opinia sa prima optiune a liberalilor va fi un Guvern cu PDL.

"Faptul ca Traian Basescu dupa ce va fi validat poate numi premierul, din punctul meu de vedere, este posibil ca pentru a debloca situatia de criza prima optiune a PNL sa fie formarea unui Guvern cu PDL. Daca va fi si cu un premier liberal, atunci garantia este 100%", a spus Stavarache.

Liberalul a mai spus, insa, ca e clar ca Romania trebuie guvernata si ca orice majoritate se va construi trebuie sa aiba la baza scoaterea Romaniei din criza.

"Si atunci am discutat aceasta formula cu PSD si, daca va fi majoritate constituita cu PDL, noi reafirmam acelasi lucru: un program liberal de dreapta si principiile liberale. Plecand de la aceste doua lucruri. putem construi un guvern care sa scoata tara din criza", a mai spus Romeo Stavarache.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă