37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialStatul Islamic, pe lista cu "organizaţiile ilegale" a Israelului

Statul Islamic, pe lista cu “organizaţiile ilegale” a Israelului

Mișcarea teroristă Statul Islamic (SI) a fost trecută pe lista cu "organizaţiile ilegale" a Israelului, odată cu Brigăzile lui Abdullah Azzam, a anunţat Ministerul israelian al Apărării.

"Această măsură permite luarea de măsuri judiciare atât contra acestor organizaţii, cât şi celor care le susţin şi finanţează", a anunţat Ministerului Apărării, într-un comunicat, precizând că această decizie a fost luată în baza unor "recomandări ale serviciilor de securitate", arată Mediafax.

Jihadiştii din cadrul SI au proclamat la sfârşitul lui iunie un califat în regiunile cucerite în ultimele luni în Irak şi Siria, unde generează teroare.

Marţi, SI a postat o înregistare video ce prezintă decapitatea lui Steven Sotloff, un jurnalist american care ar fi avut şi cetăţenie israeliană, potrivit presei din Israel, mai scrie sursa citată.

Brigăzile lui Abdullah Azzam, afiliate la Al-Qaïda, revendică episodic efectuarea unor tiruri de rachete asupra Israelului dinspre Liban.

Cele mai citite

Coșuri de gunoi și europubele: colectează eficient si responsabil deșeurile rezultate din activitatea companiei tale!

Gestionarea gunoiului în cadrul companiei tale este o adevărată provocare? Știai că aceasta se poate realiza în mod cu adevărat eficient și responsabil? Dacă...

Cinci ani mai târziu… Directiva DSM a UE eșuează în fața artiștilor interpreți și executanți români și europeni

Un raport publicat recent cu privire la "Impactul Directivei DSM asupra artiștilor și muzicienilor din UE", bazat pe un sondaj aplicat în rândul a...

Bacalaureatul continuă cu evaluarea competențelor digitale

Prima sesiunea a examenului de Bacalaureat continuă astăzi cu evaluarea competenţelor digitale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine, miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă