14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Statul Islamic mai distruge un sit arheologic din Palmira

VIDEO. Statul Islamic mai distruge un sit arheologic din Palmira

Templul Baal Shamin, unul dintre cele mai importante situri din oraşul antic Palmira, a fost distrus, duminică, de militanții grupării jihadiste Statul Islamic, a anunţat Maamoun Abdul Karim, diectorului serviciului Antichităţilor, potrivit Mediafax

Templul este prima dintre ruinele din perioada romană distruse de către insurgenţi, care au cucerit vaste bucăţi din Siria şi Irak şi care au preluat controlul asupra Palmirei în mai.

Citește și: Seria DECAPITĂRILOR făcute de Statul Islamic continuă. Pe cine au mai UCIS teroriștii

“Noi am spus în mod repetat că următoarea fază avea să fie terorizarea oamenilor, iar atunci când (jihadiştii) vor avea timp vor începe să distrugă temple. Văd Palmira distrusă în faţa ochilor. Allah să ne ajute în zilele următoare“, a declarat Abdul Karim pentru Reuters.

Sursă: Al Jazeera

Militanţi SI l-au decapitat în urmă cu o săptămână pe Khaled al-Asaad, un expert în vârstă de 82 de ani care a fost timp de peste 50 de ani directorul serviciului pentru Antichităţi din Palmira, după ce l-au ţinut încarcerat şi l-au interogat timp de peste o lună de zile.

Înainte ca oraşul să fie cucerit de către SI, oficiali au declarat că au reuşit să mute sute de statui antice în locuri sigure, îngrijoraţi că militanţii le-ar putea distruge.

Statul Islamic a bombardat, în iunie, două altare antice din Palmira, care nu făceau parte din structurile din perioada romană, dar pe care jihadiştii le considerau păgâne şi un sacrilegiu.

Militanţii au început să excaveze după aur şi să emită “licenţe” în vederea unor excavări ilegale ale unor comori ale oraşului, a mai declarat Abdul Karim.

 

 

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă