23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialStatuie în Piaţa Tahrir, în onoarea martirilor revoluţiei

Statuie în Piaţa Tahrir, în onoarea martirilor revoluţiei

Mii de protestatari s-au întors sâmbătă în piaţă pentru a celebra plecarea de la putere, după 30 de ani, a preşedintelui Hosni Mubarak. Unii au adus cu ei mături, alţii au început să demonteze corturile instalate, dar toţi zâmbeau şi vorbeau despre noul lor viitor. Demonstranţii au adus în Piaţa Tahrir o statuie masivă de marmură în onoarea celor ucişi în timpul celor 18 zile de protest, scrie NewsIn.

Printre ei se numărau şi manifestanţi hotărâţi să mai rămână, în aşteptarea unui semnal clar din partea armatei, care a promis reforme.

Totuşi, cei mai mulţi, inclusiv egipteni care nu au luat parte la protestele din Piaţa Tahrir, au venit aici să ajute la curăţenie şi să-şi felicite conaţionalii. Unii purtau pancarte pe care scria “Ne pare rău de deranj, dar noi construim Egiptul”.

Semn al bunei dispoziţii care domnea între manifestanţi, unii au început să joace fotbal în mijlocul mulţimii.

În jurul prânzului, un număr mare de soldaţi au intrat în Piaţa Tahrir pe jos şi au început să ridice baricadele protestatarilor şi să ocupe poziţii. Au fost întâmpinaţi cu bucurie de oameni, care i-au bătut prieteneşte pe umeri, ba chiar un soldat a fost ridicat pe umeri de protestatari, potrivit CNN. Apoi, umăr la umăr, demonstranţii şi militarii au început să debaraseze piaţa şi să încarce gunoiul în camioane.

Bursa isi reia activitatea

Un alt semn de revenire la normalitate, este reluarea activitatii Bursei. Seful Bursei egiptene a anunţat că operaţiunile se vor relua miercuri, 16 februarie, după ce ele au fost întrerupte din 28 ianuarie, la trei zile după izbucnirea revoltelor.

Şi în Alexandria, al doilea oraş ca mărime al ţării, viaţa revine la normal. Oamenii au ieşit sâmbătă la plajă şi în cafenele, potrivit BBC. Fără îndoială, discută mult despre ce s-a întâmplat şi se întreabă cine va urma după Mubarak, are va fi rolul Fraţilor musulmani şi ce va face armata.

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă