1.8 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăSpecialStatiunile Neptun si Olimp, ocolite de turisti

Statiunile Neptun si Olimp, ocolite de turisti

Dintre plajele din sudul litoralului cele mai ingrijite sunt cele din Neptun si Olimp, unde agentii economici au grija ca in fiecare dimineata turistii sa gaseasca curatenie si nisipul fin, preocupandu-se in acelasi timp ca algele aduse la mal sa fie ridicate. Tot in aceste zone se pot inchiria sezlonguri contra sumei de 50.000 lei pe zi, insa deocamdata numarul clientilor este foarte mic. O plimbare prin Olimp iti lasa insa un gust amar, aici lucrarile de reparatii si modernizari fiind departe de a se fi incheiat. Un exemplu in acest sens il reprezinta hotelul Moldova, ce va fi reabilitat in totalitate, cu precizarea ca lucrarile vor fi finalizate abia anul urmator. Cu toate ca santierul este imprejmuit, aspectul zonei are mult de suferit, o imagine cenusie fiind data in aceeasi zona si de numeroasele vile nelocuite care nu au mai fost reparate de dinainte de revolutie.
Un alt aspect ce se face remarcat in cele doua zone, care anii trecuti erau ticsite de turisti, o reprezinta faptul ca pentru hotelieri si detinatorii de unitati de alimentatie publica inceputul de sezon nu le-a adus castigurile asteptate, in cursul saptamanii terasele fiind goale, inclusiv in jurul pranzului. Daca tarifele la cazare sunt mai piperate de la 1 iulie, preparatele sunt pe cat de diverse, pe atat de ieftine, chiar daca este vorba despre Neptun-Olimp, unde era cunoscut faptul ca adaosul comercial era de 100%. Astfel turistii care nu vor sa cheltuiasca prea multi bani pe mancare isi cumpara la micul dejun gogosi ce se vand la preturi cuprinse intre 8.000 si 12.000 lei, clatite – 20.000 lei/bucata sau produse de patiserie pentru care scot din buzunare intre 15.000 si 40.000 lei. Pentru pranz terasele si restaurantele le ofera un sortiment variat de ciorbe ce pot fi savurate la preturi cuprinse intre 40.000 si 55.000 lei, pui la rotisor – intre 150.000 si 200.000 lei sau mititei ce variaza intre 8.000 si 10.000 lei. Nu lipsesc fripturile la gratar, mancarea gatita sau preparatele din peste, cele mai ieftine fiind hamsiile, care costa 20.000/portia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă