Situată la 31 km de Constanţa, staţiunea Costineşti este asaltată în această perioadă de turişti de toate vârstele, sosiţi la mare să se distreze şi să se simtă bine.
Atmosfera din Costineşti este diferită faţă de cea din alte staţiuni de pe litoralul românesc. Aici totul freamătă a viaţă, totul este într-o continuă mişcare. Fiecare petic de plajă este ocupat, iar apa verzui-albăstruie îi îmbie pe toţi la o bălăceală pe cinste. Plaja din staţiunea tineretului este probabil una dintre cele mai curate, iar prezenţa vânzătorilor ambulanţi este sporadică. Cluburile, terenurile de sport, bazele nautice, dar şi zecile de terase şi restaurante, toate sunt aici la îndemâna petrecăreţilor.
Cazare ieftină la particulari
Şi pentru că toţi trebuie să se cazeze undeva înainte de a începe distracţia, hotelurile, vilele şi persoanele particulare vin în ajutorul turiştilor cu o paletă diversificată de oferte. Spre exemplu, o cameră dublă la o vilă apropiată de mare costă 80 de lei. Pentru o pensiune cu condiţii de trei margarete, cazarea este 100 lei pe zi. Cu cât ne depărtăm de mare, preţul scade spre 60 lei pe zi. Pentru cei care nu dispun de sume prea mari pentru cazare, localnicii vin în întâmpinarea lor cu cele mai mici preţuri. „25 lei pe noapte”, îi îmbie particularii pe tinerii în căutare de cazare.
Delicatese din cartofi
Pentru servirea mesei, turiştii au o multitudine de oferte. Ei au de ales între fast-food-urile care le oferă pizza de 50 de cm la preţul de 30 de lei sau 4 lei felia, hot-dog la 1,5 lei bucata, cafea la dozator – 1 leu, shaorma uriaşă – 10 lei sau medie – 8 lei. Restaurantele vin şi ele cu tot felul de oferte. Astfel, o ciorbă de legume, un şniţel cu cartofi pai şi două chifle costă 15 lei, o ciorbă de fasole, cu pulpe de pui cu mujdei şi mămăligă – 15 lei. Tinerii pot alege una dintre terasele aflate în centru, unde se mănâncă bine şi unde o ciorbă de burtă costă 6,5 lei, o ciorbă de văcuţă – 5,5 lei, o supă de pasăre – 4 lei, o tochitură din piept de pui – 11 lei, cârnăciorii olteneşti – 8 lei, escalopul de porc cu ciuperci – 11 lei, cartofii prăjiţi – 3 lei, iar salatele de sezon – 4 lei. Una dintre atracţiile în ceea ce priveşte servirea mesei este un soi de fast-food, situat în imediata apropiere a Obeliscului. Acolo li se prepară turiştilor din cartofi copţi în cuptor adevărate delicatese culinare. Într-un cartof tăiat pe jumătate, patronii adaugă salată de varză cu mărar, sos de usturoi, mozzarella, toate acestea fiind aşezate apoi într-o caserolă din plastic.
Distracţii pe mare
Pentru amatorii de sporturi nautice, în staţiune se află diverse centre de închiriere a bărcilor, hidrobicicletelor, caiace. O plimbare până la epavă cu vaporaşul costă 10 lei, închirierea unui caiac este 10 lei, iar pentru o barcă se plătesc 20 de lei. Copiii beneficiază de reducere la plimbările cu vaporaşul, ei plătind doar 5 lei. Cei cu posibilităţi materiale pot alege hidroscuterul, care costă 100 de lei de persoană.