17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialStatiunea Terra, abandonata de investitori din cauza crizei economice

Statiunea Terra, abandonata de investitori din cauza crizei economice

» In ciuda faptului ca se dorea a fi unul dintre cele mai mari proiecte turistice, constructia statiunii Terra in localitatea 23 August se afla acum sub semnul intrebarii.
» Cei care au crezut ca pot castiga mici averi de pe urma vanzarii unor loturi de teren chiar in buricul statiunii traiesc de cateva luni o mare drama.

Megaproiecul statiunii terra a fost lansat festiv la jumatatea lunii octombrie 2007, fiind promisa o investitie de peste 200 milioane de euro. Intre timp, mai multi investitori s-au retras din proiectul care prevedea constructia ministatiunii Terra, motivand gestul prin prisma crizei financiare care s-au abatut si asupra celor care doreau sa castige un ban de pe urma turismului romanesc. Danut Trusca, viceprimarul localitatii 23 August, sustine ca in prezent se asteapta aprobarea PUZ-ului pentru faleza de la Marea Neagra si faleza de nord si sud a lacului Tatlageac. Se poate pune ca totul acum depinde de investitori, care, potrivit viceprimarului, afectati de criza, s-au retras din acest proiect grandios. Cu toate acestea, Danut Trusca ne-a asigurat de faptul ca agentii economici care au mai ramas in cursa pot finaliza construirea statiunii Terra.

 

"Daca sunt bani, totul se va face repede", a mai completat viceprimarul. In aceste conditii, anul 2010 nu mai reprezinta termenul de finalizare al statiunii, ci, foarte probabil, anul in care se va pune piatra de temelie. Tot reprezentantii Primariei 23 August mai spun ca 600 de hectare apartinand localitatii au destinatie turistica, acestea fiind deja trecute in intravilan. De mentionat ca statiunea Terra se dorea a fi o "perla" mai stralucitoare decat Jupiter, Saturn ori Venus, in conditiile in care investitorii declarau ca vor realiza singurul proiect de acest gen dezvoltat pe litoralul romanesc, costurile ridicandu-se la cateva sute de milioane de euro. Din planurile frumos realizate reiese ca viitoarea statiunea Terra, daca va fi construita, va avea doua hoteluri cu 13 etaje, 40 de vile, un heliport si terenuri de minigolf, cireasa de pe tort reprezentand o baza de tratament, pentru odihna si refacere, dotata cu aparatura ultramoderna.

Speculantii au dat gres
Printre victimele colaterale ale crizei sunt si localnicii din 23 August care si-au pus bazele unui trai mai bun in constructia statiunii Terra. Mizand pe faptul ca agentii economici vor avea puterea financiara necesara sa finalizeze constructia Terrei, o sumedenie de "afaceristi" s-au apucat sa vanda loturi de teren chiar in centrul viitoarei statiuni. De aceasta data insa, succesul nu a fost de partea lor. Nici nu avea cum sa fie, din moment ce existau anunturi potrivit carora anumite loturi cuprinse intre 400-600 de metri patrati "cu vedere la mare, intravilan, ideal investitie", aveau preturi intre 8.000 si 15.000 de euro, fara comision. Conform unui alt anunt, in statiunea Terra sunt oferite spre vanzare loturi de 600 metri patrati, vedere lac si mare, viitor cartier de vile, propus intravilan, preturi intre 13.500 si 25.000 euro lotul.

Cele mai citite

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...

Fratele lui Michael Jackson s-a stins din viață. Tito Jackson avea 70 de ani

Tito Jackson, cunoscut pentru contribuțiile sale esențiale la succesul legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică, la vârsta de 70 de ani. El...

VIDEO. Ozana Barabancea vorbește despre momentul în care a fost dată afară de la emisiunea „Te cunosc de undeva”

Ozana Barabancea a oferit detalii despre momentul în care a fost dată afară din emisiunea „Te cunosc de undeva” în cadrul unei apariții recente...
Ultima oră
Pe aceeași temă