7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Statele Unite și-au mutat avioanele din România în Bulgaria, pentru a-i...

FOTO. Statele Unite și-au mutat avioanele din România în Bulgaria, pentru a-i proteja spațiul aerian

Forțele Aeriene ale Statelor Unite au mutat Escadrila 194 de avioane F-15 din România în Bulgaria, a anunțat Comandamentul US Air Forces din Europa.

Escadrila fusese dislocată la Baza Aeriană Câmpia Turzii, ca o componentă de suplimentare a efectivelor americane din estul Europei (Theater Security Package), în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve.

În acest moment, escadrila americană se află pe aerodromul Graf Ignatievo din Bulgaria și participă la prima misiune americană de poliție aeriană desupra teritoriului Bulgariei. SUA au detașat la acest exercițiu patru aeronave F-15C Eagle și personal care totalizează 75 de oameni.

Escadrila 194 a fost adusă în Europa în martie 2016. Din acel moment, ea a participat la misiuni în Olanda, Marea Britanie, Estonia. România, Bulgaria și Islanda.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă