5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialStatele Unite prelungesc pentru încă un an sancţiunile comerciale împotriva Cubei

Statele Unite prelungesc pentru încă un an sancţiunile comerciale împotriva Cubei

Statele Unite ale Americii au extins pentru un an o hotărâre care restricţionează comerţul cu statul cubanez, în pofida normalizării relaţiilor diplomatice, conform site-ului postului de televiziune TeleSur, citat de Mediafax.

Preşedintele american Barack Obama a prelungit pentru încă un an Hotărârea în privinţa comerţului cu un stat adversar, extinzând astfel blocada economică impusă cu peste 50 de ani în urmă Cubei.

"În felul acesta voi determina cu respect faţă de Cuba continuarea pentru încă un an a aplicării acestor prevederi pentru a proteja interesele naţionale ale Statelor Unite", a afirmat Barack Obama în cadrul unei declaraţii. Restricţiile vor fi aplicate până la data de 14 septembrie, 2017.

În decembrie 2014, Obama a anunţat normalizarea relaţiilor cu statul cubanez, după o perioadă de peste 50 de ani de ostilităţi. În iulie 2015, cele două state şi-au redeschis ambasadele, dar blocada a rămas în vigoare.

Hotărârea aplicată menţine embargoul economic în Cuba, ce poate fi ridicat numai de Congresul american. Preşedintele John F. Kennedy a impus acesată blocadă economică Cubei, în anul 1962. Încă de atunci, a fost prelungită în fiecare an de cei nouă preşedinţi americani care i-au urmat la conducere.

Săptămâna trecută, Cuba a prezentat un raport în care susţine că blocada americană împotriva Cubei a costat 4.7 miliarde de dolari în anul 2015 şi 753.7 miliarde în ultimii 60 de ani. Anul trecut, în cadrul Adunării Generale ONU, 191 de state au a votat pentru condamnarea blocadei americane împotriva Cubei, singurele state care s-au opus fiind Israelul şi Statele Unite.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă