18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialStatele Unite consideră "acte de terorism" violenţele din estul Ucrainei

Statele Unite consideră “acte de terorism” violenţele din estul Ucrainei

Statele Unite au catalogat drept "acte de terorism" violenţele comise de insurgenţi proruşi în estul Ucrainei, inclusiv răpirea observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), relatează Mediafax.

"Condamnăm răpirea observatorilor ucraineni şi internaţionali. (…) Este vorba de terorism", a comunicat ambasada Statelor Unite în Ucraina, citată de AFP.

Ambasada a condamnat violenţele de la Doneţk, soldate cu rănirea a cel puţin 14 persoane. Ambasada a reiterat că Washingtonul susţine în continuare "operaţiunea antiteroristă" lansată de Administraţia proeuropeană de la Kiev.

Militanţii proruşi au atacat cu bastoane, cu pietre şi cuţite persoane care participau, în Doneţk, la un miting de susţinere a Administraţiei proeuropene de la Kiev. 

Oraşul Donețk se află de aproape o lună de zile sub controlul activiștilor proruși. Sediul administraţiei regionale a fost capturat pe 6 aprilie, iar cel al primăriei pe 16 aprilie.

Șeful administrației din Donețk, Serghei Tarura, și primarul orașului, Aleksandr Lukianchenko, s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Aleksandr Turchynov pentru a-i cere să aproobe un referendum de independență al regiunii.
 

Cele mai citite

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...

Un fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Generalul Silviu Predoiu, președinte al Partidului Liga Acțiunii Naționale, intră în cursa pentru Palatul Cotroceni. El pledează pentru meritocrație și recuperarea interesului național, potrivit...

Nicolae Ciucă, hotărât: “Vreau să fim în continuare un partener foarte serios în coaliţia guvernamentală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, subliniază seriozitatea și responsabilitatea în cadrul coaliției guvernamentale și reafirmă necesitatea unei abordări similare în privința alianței electorale. Prezent la Tulcea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă