22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialStatele Unite consideră "acte de terorism" violenţele din estul Ucrainei

Statele Unite consideră “acte de terorism” violenţele din estul Ucrainei

Statele Unite au catalogat drept "acte de terorism" violenţele comise de insurgenţi proruşi în estul Ucrainei, inclusiv răpirea observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), relatează Mediafax.

"Condamnăm răpirea observatorilor ucraineni şi internaţionali. (…) Este vorba de terorism", a comunicat ambasada Statelor Unite în Ucraina, citată de AFP.

Ambasada a condamnat violenţele de la Doneţk, soldate cu rănirea a cel puţin 14 persoane. Ambasada a reiterat că Washingtonul susţine în continuare "operaţiunea antiteroristă" lansată de Administraţia proeuropeană de la Kiev.

Militanţii proruşi au atacat cu bastoane, cu pietre şi cuţite persoane care participau, în Doneţk, la un miting de susţinere a Administraţiei proeuropene de la Kiev. 

Oraşul Donețk se află de aproape o lună de zile sub controlul activiștilor proruși. Sediul administraţiei regionale a fost capturat pe 6 aprilie, iar cel al primăriei pe 16 aprilie.

Șeful administrației din Donețk, Serghei Tarura, și primarul orașului, Aleksandr Lukianchenko, s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Aleksandr Turchynov pentru a-i cere să aproobe un referendum de independență al regiunii.
 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă