8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Statele Unite au TESTAT sistemul ANTIRACHETĂ din Europa

VIDEO. Statele Unite au TESTAT sistemul ANTIRACHETĂ din Europa

Forţele Navale ale Statelor Unite au testat, pentru prima dată, sistemul antirachetă din Europa.

Exerciţiul s-a realizat la data de 20 octombrie 2015 şi a reprezentat un succes, informează comandamentul  Flotei a 6-a a Statelor Unite.

Testul  a fost organizat în Atlanticul de Nord, în zona insulelor Hebride, care aparţin Marii Britanii. Exerciţiul a constat din lansarea unei rachete balistice, model Terrier Orion, care a fost anihilată de o rachetă interceptoare tip SM-3 Block IA.

Citeşte şi: Sistemul de apărare antirachetă va atinge “capacitatea iniţială” până la summit-ul NATO din 2016

Racheta interceptoare a fost lansată de la bordul distrugătorului Ross, care face parte din Flota a 6-a a SUA. Distrugătorul Ross patrulează de obicei în Marea Mediterană şi intră, periodic, şi în Marea Neagră, pentru a participa la reasigurarea Flancului Estic al NATO.

Scenariul exerciţiului a presupus un atac combinat împotriva NATO. Din acest motiv, lansarea rachetei balistice s-a realizat simultan cu lansarea a două rachete de croazieră anti-navă. Pentru anihilarea acestora, în exerciţiu a fost implicat şi distrugătorul USS The Sullivans, care a lansat o rachetă  SM-2.

Exerciţiul a fost denumit At Sea Demonstration 2015 (ASD 15) şi s-a derulat în perioada 18 – 20 octombrie 2015. Demonstraţia a fost urmărită, de la bordul distrugătorului USS Mount Whitney (nava comandant a Flotei a 6-a) de reprezentanţi ai nouă state, printre care şi Japonia – ţară care colaborează cu SUA în testarea rachetelor antibalistice.

România nu a avut reprezentanţi la această demonstraţie. Totuşi, comunicatul Flotei a 6-a din US Navy subliniază din nou, în acest context, că sistemul antibalistic din Europa se va baza pe patru distrugătoare ale Flotei a 6-a, care se află în Marea Mediterană, precum şi pe elementele terestre instalate în România.

Citeşte şi: MAE: Peste 30 de ţări sau grupuri TERORISTE pot trimite RACHETE spre România

 

 

 

 

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

USS Ross Launches Ballistic Missile During At Sea Demonstratio…

Check out this great video of #USSRoss launching an SM-3 missile as part of the Maritime Theater Missile Defense (MTMD) Forum’s At Sea Demonstration (ASD) 15. Nine MTMD nations took part in ASD-15.

Posted by U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. Sixth Fleet on 20 Octombrie 2015

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă