19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGrupul Stat Islamic ameninţă cu noi execuţii

Grupul Stat Islamic ameninţă cu noi execuţii

Reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria a ameninţat, marţi, că va executa, în 24 de ore, încă un ostatic nipon şi un pilot militar iordanian dacă Guvernul de la Amman nu o va elibera pe o islamistă irakiană condamnată la moarte, informează Mediafax

Organizaţia teroristă cere eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, în vârstă de 44 de ani, deţinută într-o închisoare din Iordania după ce a fost condamnată la moarte în anul 2006 pentru acte de terorism.

În acest context, Japonia a cerut încă o dată ajutorul Iordaniei pentru salvarea ostaticului nipon.

"Dată fiind situaţia extrem de dificilă, am cerut încă o dată ajutorul Iordaniei pentru salvarea vieţii lui Kenji Goto", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Tokyo,Yoshihide Suga. 

Gruparea teroristă a difuzat o înregistrare video cu ostaticul japonez, Kenji Goto, care ţine o imagine cu pilotul militar iordanian Maaz al-Kassasbeh.

Jurnalistul independent, Kenji Goto, este ţinut ostatic din octombrie 2014, iar pilotul iordanian, Maaz al-Kasasbeh, a fost capturat pe 24 decembrie 2014, după prăbuşirea unui avion F-16 în Siria.

Sâmbătă, reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria a anunţat executarea altui ostatic japonez, Haruna Yukawa, angajat al unei firme de securitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă