21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialStarea lui Gheorghe Dinica ramane grava, prognosticul medicilor se mentine rezervat

Starea lui Gheorghe Dinica ramane grava, prognosticul medicilor se mentine rezervat

Starea actorului Gheorghe Dinica, dupa 13 zile de internare in sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta "Floreasca" din Capitala, ramane grava, iar medicii sunt in continuare rezervati in privinta sanselor de supravietuire, potrivit medicilor, citati de Newsin.

Diagnosticul actual al artistului este bronhopneumonie si sepsis sever, cu disfunctie multipla de organe. Actorul are insuficienta respiratorie acuta si, din acest motiv, beneficiaza de suport ventilator. Sunt afectati, in plus, rinichii, fiind necesara hemodiafiltrare continua, si ficatul.

"Unele dintre disfunctii au continuat sa se amelioreze (disfunctia cardio-circulatorie si digestiva). Se mentin insuficienta respiratorie acuta si insuficienta renala severa care impun continuarea suportului ventilator, respectiv a hemodiafiltrarii", se precizeaza intr-un comunicat al Spitalului "Floreasca".

Specialistii contactati de NewsIn au declarat ca, in aceste conditii, sansele de supravietuire ale actorului in varsta de 75 de ani sunt foarte mici. "Sepsis sever este noul termen folosit pentru septicemie, indicand o infectie generalizata in organism. Starea este foarte grava, desi sepsisul este paradoxal: germenele poate fi sensibil la antibiotice, dar sansele de supravietuire sunt foarte mici. Din pacate, faptul ca este ventilat mecanic ii diminueaza si mai mult sansele", au precizat medicii.

Pe 30 octombrie, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Bogdan Oprita, a explicat, pentru NewsIn, cauzele multiplelor disfunctii. "Bronhopneumonia este o infectie pulmonara severa. Stafilococul auriu a fost depistat cand pacientul a fost adus la spital. Acum, microbul exista in plamani, iar el a provocat aceasta boala. Infectia s-a dus in tot sange si in tot corpul. Asta inseamna soc septic. Aceasta infectie a provocat multiple functionari defectuoase ale organelor".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă