9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialStare de asediu in Burkina Faso

Stare de asediu in Burkina Faso

Autorităţile din Burkina Faso au anunţat stare de asediu între orele 19:00 şi 06:00 (ora locală coincide cu ora GMT) la Ouagadougou, au anunţat surse oficiale, citate de Newsin.

 

„Secretarul general al Ministerului Securităţii informează populaţia din Ouagadougou cu privire la instaurarea stării de asediu între orele 19:00 şi 06:00, începând din această sâmbătă”, conform comunicatului oficial. Acest comunicat a fost publicat după o serie de incidente în oraşul Ouagadougou, unde au protestat comercianţii nemulţumiţi de jafurile comise de militari deveniţi rebeli după ce nu şi-au mai primit soldele.

Comercianţii au atacat la rândul lor şi au incendiat sâmbătă sediul partidului aflat la putere, au dat foc la cauciucuri şi la mai multe maşini parcate în faţa Ministerului de Comerţ şi Adunării Naţionale. Poliţia, susţinută de armată a intervenit în forţă şi a tras focuri de avertisment în aer.

Puterea preşedintelui Blaise Compaoré, confruntat din luna februarie cu multiple mişcări de protest, printre care şi cea a soldaţilor, se clatină serios. Joi şi vineri preşedintele s-a confruntat şi cu o nouă revoltă a gărzii prezidenţiale. După ce au primit primele restante pe care le reclamau, militarii din garda prezidenţială şi-au reluat serviciul.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă