12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialStanisoara: MF a gasit bani de sporuri doar pentru soldati, gradati, subofiteri,...

Stanisoara: MF a gasit bani de sporuri doar pentru soldati, gradati, subofiteri, nu si pentru ofiteri si civili

Ministrul Apararii Mihai Stanisoara a declarat, luni, ca in pofida demersurilor facute, Ministerul de Finante nu a reusit sa identifice resursele financiare pentru plata tuturor sporurilor, ci doar pentru plata sporurilor pentru soldati, gradati si subofiteri, nu si pentru ofiteri si civili, informeaza Mediafax.

"Nu doar o data mi-am exprimat pozitia de a face in asa fel incat tot personalul armatei sa primeasca sporurile. In acest sens am facut demersurile pe langa Ministerul Finantelor ca sa identidice aceste sume care sunt necesare, insa de ultima ora informatiile indica faptul ca pana la aceasta ora Ministerul Finantelor a identificat resurse numai pentru soldati, gradati si subofiteri. Speram ca vor reusi sa gaseasca resurse si pentru ofiteri si personalul civil", a spus ministrul.

Intrebat in legatura cu cuantumul la care se ridica aceste sporuri, el a spus ca, in cazul soldatilor, gradatilor si subofiterilor, este vorba de 87 de milioane de lei, aproximativ 11 milioane de lei pe luna pana la sfarsitul anului, iar in cazul ofiterilor si personalului civil, este vorba de un cuantum total de 85 de milioane de lei.

Stanisoara declara, in urma cu zece zile, ca institutia pe care o conduce a luat toate masurile pentru reluarea platii sporurilor, inclusiv pentru plata restantelor pe lunile aprilie si mai.

Ministrul afirma, la 19 mai, ca sporul de radiatii si cel de confidentialitate nu au fost taiate, ci doar amanate temporar de la plata, el adaugand ca MApN nu are in vedere reducerea altor sporuri.

Cele mai citite

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...
Ultima oră
Pe aceeași temă