11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialStânga radicală se clasează pe primul loc în europarlamentarele din Grecia -...

Stânga radicală se clasează pe primul loc în europarlamentarele din Grecia – exit-poll

Partidul de extremă-stânga Syriza are un uşor avans faţă de formaţiunea Noua Democraţie (ND, dreapta), a premierului Antonis Samaras, conform sondajelor de tip exit-poll efectuate în cadrul scrutinului europarlamentar din Grecia, informează Mediafax.

Syriza, condusă de Alexis Tsipras, a obţinut între 26% şi 30% din voturi, iar ND, între 23% şi 27%, conform sondajelor de opinie.

Startul alegerilor pentru PE l-au dat Marea Britanie, Olanda și Irlanda, urmate de Cehia, Letonia, Malta și Slovacia. Duminică se votează în 21 de state europene.

Pe lângă alegerea efectivă a celor 736 de eurodeputați, votul de duminică este esențial și pentru desemnarea viitorului șef al executivului Uniunii. Ultimele sondaje arată o competiție destul de strânsă cu privire la președinția Comisiei Europene.

Cele mai citite

Cum să alegi și să instalezi corect panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie verde - nu emit poluanți în atmosferă și contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În...

Mama Omida și fiul ei Rareș

Domnul Rareș Bogdan a lăsat contrele la PSD, pentru că niciodată nu se știe când ai nevoie de o mână stângă, și, mai...

Iranul atacă Israelul. Turcia încearcă să-și aducă acasă cetățenii din Liban

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat pe Telegram că au fost lansate rachete din Iran către statul Israel și au ordonat civililor să...
Ultima oră
Pe aceeași temă