TUV NORD Romania, in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Navigatie Constanta, organizeaza cursul cu tema „Construirea, implementarea si certificarea unui sistem de management al sigurantei alimentare conform cerintelor noului standard ISO 22000:2005 – HACCP”. Evenimentul va avea loc la sala de conferinte a CCINA Constanta in perioada 10-12 iulie 2006. Noutatea acestui curs consta in prezentarea noului standard ISO 22000:2005, care specifica cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentare si care include cerintele-cheie pentru asigurarea sigurantei alimentare pe intregul lant alimentar pana la consumatorul final.
De la mic la mare
Acest standard are o larga aplicabilitate, incepand de la fermierii si producatorii de nutreturi, continuand cu procesatorii de produse alimentare, distribuitorii si subcontractantii lor, pana la comercianti, retaileri, operatori de servicii alimentare, ca de exemplu restaurante sau firme de catering. De asemenea, ca noutate, acest standard se adreseaza producatorilor de pesticide si fertilizatori, producatorilor de instalatii si echipamente pentru industria alimentara, producatorilor de ambalaje. ISO 22000 integreaza principiile sistemului HACCP, include etapele din Codex Alimentarius, la care adauga cerinte specifice programelor de preconditii. Acest standard cere ca toate pericolele care se estimeaza ca pot aparea in lantul alimentar sa fie identificate, evaluate si controlate.
Studiu de caz
Tematica cursului include prezentarea cerintelor ISO 22000, comparatia cu celelalte standarde referitoare la siguranta alimentara, DS 3027 si IFS, cat si legislatia nationala referitoare la igiena si securitatea produsului alimentar, precum cerintele pentru certificarea conform noului standard. De asemenea, vor fi prezentate studii de caz si exemple practice pentru analiza riscurilor si preconditiile operationale. Cursul de instruire este util daca doriti sa va pregatiti firma pentru a face fata cerintelor HG 924/2005, care va intra in vigoare la 1 octombrie 2006 si prin care devine obligatorie implementarea unui sistem de siguranta a produsului alimentar.
De asemenea, cursul este util daca doriti sa va pregatiti firma pentru a face fata noilor cerinte de piata impuse de ISO 22000 sau daca doriti sa faceti trecerea de la sistemul HACCP la noul sistem de siguranta a alimentului, in conformitate cu ISO 22000.
Certificat de absolvire
Cursul se adreseaza managementului de la cel mai inalt nivel, reprezentantilor managementului pentru siguranta produsului alimentar si calitate, membrilor echipei HACCP si liderilor echipei HACCP, personalului din productie si distributie cu responsabilitati pe linia HACCP, firmelor care ofera consultanta in sectorul alimentar. Lector va fi profesor universitar doctor Alexandru Stroia, din Universitatea Bucuresti. Cursul se va finaliza cu obtinerea certificatului de absolvire, emis de TUV NORD Romania, pe baza unui test scris.