21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialStampile electorale, gasite in biroul fostului secretar al Prefecturii Cluj

Stampile electorale, gasite in biroul fostului secretar al Prefecturii Cluj

O serie de stampile de genul celor folosite la alegerile din anul 2004 au fost gasite incuiate in biroul fostului secretar general al Prefecturii Cluj. Descoperirea a fost facuta de prefectul Alin Tise, cu ocazia predarii biroului noului subprefect Cynthia Curt.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a gasit patru stampile electorale puse intr-un plic, inchis intr-un sertar, in care se gaseau adunate intr-o punga de plastic si o serie de stampile mai vechi ale Prefecturii si care ar fi trebuit in mod normal sa fie distruse. Biroul fostului secretar al institutiei, Silviu Hentz, fusese sigilat imediat dupa moartea acestuia, petrecuta in urma unui accident rutier la sfarsitul anului trecut.
Alin Tise a spus ca stampilele electorale nu aveau ce sa caute in Prefectura, unde nu exista nici o sectie de vot. Prezenta lor acolo este cu atat mai suspecta cu cat institutia este cea care organizase alegerile. Doua dintre stampile fusesera folosite la alegerile locale si purtau inscriptiile circumscriptiilor electorale 40 si 63, adica cele din comunele Garbau si Poieni. Celelalte doua purtau sigla circumscriptiei judetene numarul 13, adica a judetului Cluj la alegerile generale. Una dintre ele era cu mentiunea „Votat”, iar cealalta purta inscriptia „Anulat”.
Teoretic, fostul secretar Silviu Hentz, un cunoscut simpatizant al PSD, ar fi putut sa voteze ori de cate ori ar fi dorit si la fel ar fi fost in masura sa anuleze sufragiile. Povestea stampilelor este cu atat mai incurcata cu cat teoretic, toate comisiile sectiilor de votare au predat Biroului Electoral Judetean exact acelasi numar de stampile pe care l-au primit. Au existat si stampile distruse sau furate, insa fiecare dintre acestea a fost trecuta intr-un proces verbal aparte.
De asemenea, Tise a spus ca langa aceste stampile era si o tusiera, iar acestea sunt manjite cu cerneala, ceea ce dovedeste faptul ca au fost folosite. In acest caz, prefectul a sesizat Politia, care va incepe o ancheta menita sa descalceasca itele povestii.

Cele mai citite

Chiriile în București și marile orașe au crescut, pe fondul revenirii studenților

Chiriile medii din București au înregistrat o creștere de 14% în septembrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform unei analize realizate...

Arestări în rândul ultrașilor de la Inter și AC Milan: 19 fani acuzați de extorcare și violență!

19 suporteri radicali de la Inter și AC Milan au fost arestați, fiind acuzați de activități infracționale grave. Ancheta Procuraturii italiene dezvăluie legături între...

Un arbitru italian a fost suspendat de către Federația Italiană și FIFA! Motivul e uluitor

Arbitrul italian Fabio Maresca a fost suspendat atât de Federația Italiană de Fotbal, cât și de UEFA, după ce a fost implicat într-un incident...
Ultima oră
Pe aceeași temă