19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialStadionul din Sighisoara este scos la vanzare

Stadionul din Sighisoara este scos la vanzare

» Asociatia "Sighisoara Durabila" cere anularea licitatiei de vanzare a fostului stadion municipal din Sighisoara
La sfarsitul acestei saptamani va avea loc licitatia pentru vanzarea fostului stadion municipal din localitatea Sighisoara. Pana acum au cumparat caietul de sarcini sapte potential investitori. Consilierii locali au decis sa fie acceptati la licitatie ofertantii straini sau romani care au sediul in Romania si care pot face dovada ca au avut o cifra de afaceri de cel putin 30 milioane euro in anul 2006.
Cei 31.920 de metri patrati de teren pe cat se intinde fostul stadion municipal ar urma sa gazduiasca un supermarket, dar firma care va castiga licitatia va fi obligata sa amenajeze un nou stadion municipal, dotat la standarde europene.
Pretul de pornire a licitatiei a fost stabilit la peste 7,5 milioane de lei. In acest pret vor fi incluse si constructiile existente pe terenul respectiv.
Hotararea municipalitatii de vanzare a fostului stadion municipal este contestata, insa, de Asociatia "Sighisoara Durabila". Coordonatorul de proiecte al asociatiei, Hans Hedrich, sustine chiar ca vanzarea stadionului ar fi ilegala. Printr-un comunicat de presa, el a anuntat ca Asociatia a solicitat anularea licitatiei printr-o serie de adrese trimise Consiliului Concurentei, Institutiei Prefectului Mures, Consiliului Judetean Mures precum si Avocatului Poporului. "Legea nr. 472 din 4 noiembrie 2004 pentru modificarea si completarea Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 spune la Art. 79 alin 1 ca schimbarea destinatiei sau desfiintarea unor baze sportive apartinand domeniului public ori privat al statului sau al unitatilor administrativ teritoriale se va putea face numai prin hotarare a Guvernului si cu construirea prealabila a altor baze sportive similare celor desfiintate", se arata in comunicatul Asociatiei "Sighisoara Durabila". In acelasi document se arata ca inca nu a fost adoptata o Hotarare de Guvern in acest sens.
Mai mult, Hans Hedrich spune ca clauzele din caietul de sarcini pentru vanzarea stadionului contravin normelor europene privind libera competitie si sunt "cu dedicatie" pentru un anume investitor.

NEGARE
Primarul Sighisoarei, Dorin Danesan respinge acuzatiile si afirma ca organizarea licitatiei pentru vanzarea stadionului este perfect legala. Mai mult, Danesan spune ca vanuarea fostului stadion municipal nu inseamna desfiintarea acestuia, ci mutarea lui intr-un alt loc. "Noua baza sportiva va indeplini toate conditiile necesare practicarii de catre toti sighisorenii a unui sport de performanta sau de agrement", spune Danesan, care afirma ca reamenajarea fostului stadion, fara implicarea unui investitor, nu ar fi putut fi realizata la fel de usor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă