19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialStadionul din Bacau devine supermarket

Stadionul din Bacau devine supermarket

Consilierii locali s-au inteles pentru demolarea stadionului din centrul Bacaului. Pe locul acestuia se va construi un complex comercial si hotelier numit "City Center". Afacerea seamana izbitor cu celebrul schimb de terenuri de pe vremea primarului Dumitru Sechelariu.
Proiectul propus de primarul Romeo Stavarache prevede ca stadionul municipal sa fie demolat, iar cel care va concesiona zona sa construiasca un alt stadion la marginea orasului. In schimb, va primi cele 4,5 hectare ocupate acum de stadion. Propunerea a mai fost facuta si anul trecut, cand consilierii municipali l-au imputernicit pe primar sa negocieze acest lucru cu o firma din Anglia. Intre timp, de firma respectiva nu s-a mai auzit nimic, iar problema demolarii stadionului a fost repusa pe tapet in ultimele luni. Cu o larga majoritate de voturi, consilierii au aprobat un caiet de sarcini pentru organizarea licitatiei de concesionare a stadionului. Practic, din cei 22 de consilieri, doi au refuzat sa voteze, doi s-au pronuntat impotriva, iar 18 au votat "pentru". O aritmetica simpla a impartirii mandatelor din consiliul local demonstreaza ca pentru aprobarea acestui proiect au votat macar trei consilieri de la PSD, alaturi de liberali si conservatori.

Odata stadionul demolat, o sa dispara si sediul FCM Bacau, al Sport Club Municipal. "Nu am vazut in caietul de sarcini ce se va intampla cu aceste sedii si cu spatiile firmelor care au investit acolo", a spus Aurel Damian, consilier independent. Explicatia municipalitatii bacauane este simpla: se vor acorda despagubiri, iar daca acestea nu vor fi multumitoare, se va pronunta justitia.
Primarul Stavarache spune ca municipalitatea nu a primit inca nici o oferta din partea vreunui investitor interesat sa preia cele 4,5 hectare ocupate de stadion. El se declara convins ca dupa aprobarea caietului de sarcini investitorii se vor imbulzi sa-si prezinte ofertele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă