19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialSRI pregăteşte agenţi de SECURITATE pentru AVIOANE civile. Cum se vor instrui

SRI pregăteşte agenţi de SECURITATE pentru AVIOANE civile. Cum se vor instrui

Serviciul Român de Informaţii cumpără echipamente suplimentare pentru instruirea agenţilor de securitate din aeronavele civile.

Programul de instruire se derulează conform contractului încheiat între Uniunea Europeană şi Academia Naţională de Informaţii (ANI), din subordinea SRI.

Conform unui anunţ postat pe Internet, SRI va cumpăra un “sistem de simulare pentru pregătirea de luptă şi creşterea capacităţii operaţionale” a personalului de securitate de la bordul aeronavelor.

Citeşte şi: Preşedinţia României cumpără detectoare de ARME şi de BOMBE

Preţul sistemului de simulare este de 3,8 milioane de lei, fără TVA. El va fi instalat la baza de instruire a SRI de la Grădiştea.

Contractul dintre SRI şi UE se intitulează “Setting – Up an Air Marshal Training Centre (ARMLET)”.

În limbajul specialiştilor, „air marshal” este denumirea agentului de pază de la bordul unei aeronave civile.

Primii cursanţi din afara României care au beneficiat de cursuri de Air Marshal la SRI sunt cei din Republica Moldova.

Citeşte şi: O firmă din FRANŢA vinde binocluri la SRI. Ce SCANDAL a produs licitaţia

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Sezon de vis pentru „corbii albaștri”! Corvinul, din Liga a 2-a, în Europa League

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a câștigat în premieră Cupa României și va evolua din nou în cupele europene după 42 de ani de pauză. Corvinul...

Alege covorașe profesionale și moderne dedicate spațiilor de business!

Primul contact cu clienții este important, poate fi pasul de creare a unor parteneriate de durată, așadar o impresie pozitivă nu face decât să...
Ultima oră
Pe aceeași temă