13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSportiva Bianca Perie, campioană europeană la Ostrava, la proba de aruncare a...

Sportiva Bianca Perie, campioană europeană la Ostrava, la proba de aruncare a ciocanului

Românca Bianca Perie a câştigat titlul european la aruncarea ciocanului, astăzi, în cadrul Campionatelor europene de atletism pentru tineret de la Ostrava, după ce a reuşit, cu 71,59 m, un nou record al competiţiei, relatează Agerpres.

Medalia de argint a revenit polonezei Joanna Fiodorow – 70,06 m, iar medalia de bronz, britanicei Sophie Hitchon, cu 69,59 m, nou record naţional al Marii Britanii.

Cu acest titlu continental de tineret, Bianca Perie şi-a adjudecat al şaselea titlu major internaţional din tânăra ei carieră. 

Sportiva, originară din Roman, născută pe 1 iunie 1990,  a reuşit, până la 21 de ani, să obţină două medalii de aur la Jocurile Mondiale ale tineretului, două titluri de campioană mondială de junioare şi un titlu de campioană europeană.

De asemenea, anul trecut, la CE de seniori de la Barcelona, Bianca Perie, antrenată de Lucian Cucoş, la SC Bacău, s-a clasat pe un promiţător loc 4.

Cele mai citite

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...
Ultima oră
Pe aceeași temă