Investitia va depasi 100 de milioane de euro, iar lucrarile ar putea incepe in toamna acestui an
Consiliul local Sibiu a aprobat proiectul tehnic si detaliile pentru viitorul Spital de Urgenta de la Sibiu. Amplasamentul constructiilor a fost retras cu 70 de metri fata de propunerea initiala din cauza traseului conductei de apa ce alimenteaza Sibiul si a fost stabilita o distanta tampon de minim 50 de metri fata de unitatea militara situata in apropierea terenului pe care urmeaza sa fie construit complexul medical.
"Vrem un spital pentru urmatorii 50 de ani, modern si dotat cu aparatura medicala la cel mai inalt nivel, care sa ofere toate serviciile medicale necesare intr-un singur loc, fara ca bolnavii sa se mai plimbe de colo-colo. Acesta poate fi construit la Sibiu pe terenul disponibil", a declarat primarul Klaus Johannis. Spitalul Regional de Urgenta de la Sibiu va fi amplasat pe o suprafata de 10 hectare situata in extravilanul cartierului Calea Poplacii. Acolo vor fi construite cladirile medicale, dar si o "zona tampon" cu spatii verzi care sa asigure intimitatea necesara bolnavilor, locuri de parcare si un mic centru comercial. Terenul era administrat pana recent de Ministerul Apararii Nationale, dar la solicitarea MSP, institutia a acceptat sa cedeze suprafata respectiva pentru constructia modernului spital regional. Parcela a trecut in patrimoniul public sibian printr-o hotarare de guvern semnata in cursul saptamanii trecute.
Cladirea principala va avea parter inalt, cu acces auto asigurat, si va fi completata cu trei etaje finisate modern. Accesul in incinta spitalului va fi asigurat din Calea Poplacii, pe o artera de acces suficient de lata pentru a permite circulatia autoutilitarelor mari, iar in curtea spitalului vor fi amenajate alei asfaltate si cai de acces pentru ambulante care nu se vor intersecta cu cele ale pacientilor sau ale personalului medical.