19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSpitalul Regional Constanta va adanci criza de medici

Spitalul Regional Constanta va adanci criza de medici

» Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean se confrunta cu un grav deficit de personal

» Medicii cu putere de munca prefera sa plece peste hotare, fapt pentru care s-a creat un deficit de experienta.

Daca pe sectiile de ginecologie ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta este inregistrat un surplus de personal, la urgenta si psihiatrie mai este nevoie de specialisti pentru a putea raspunde fara probleme solicitarilor venite din partea bolnavilor. "Avem anumite sectii pentru care nu gasim specialisti. Unitatea de Primire Urgente este cea mai deficitara din acest punct de vedere. Medicii vin, capata experienta si apoi pleaca. Cei mai multi prefera sa plece in afara granitelor, unde salariile sunt simtitor mai mari. Din pacate, exista si un deficit de experienta. Tinerii vin si se formeaza, iar cei cu putere de munca pleaca.

Ne luptam cu debutanti", a declarat directorul Autoritatii de Sanatate Publica Judetene Constanta, dr. Marius Enescu. La deschiderea Spitalului Regional Constanta, criza de personal medical se va adanci. Directorul ASPJ a declarat ca se va incerca atragerea medicilor din timp. "Salarizarea celor de la urgenta va fi superioara. Este posibil sa vina cadre medicale din alte regiuni, in special de la Bucuresti. La Spitalul Regional Constanta vor avea prioritate cadrele universitare, avand in vedere ca in cadrul unitatii sanitare vor fi pregatiti pentru viitor numerosi studenti la medicina", a adaugat dr. Marius Enescu.

» Viata nu are pret
Pentru a nu mai exista nicio piedica in salvarea unui om, toate serviciile de urgenta au inceput sa fie bugetate direct. "Acest tip de finantare se reflecta in veniturile pe care le primesc cei de la Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta. Toate cheltuielile sunt justificate. Nu exista o suma fixa pentru salvarea unui om. De aceea am fost dispusi sa crestem salariile, sporurile si vom face tot ce este posibil pentru ca Spitalul Regional sa aiba personalul necesar", a conchis directorul ASPJ Constanta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă