» Presedintele Consiliului Judetean Constanta a dat asigurari ca Spitalul Regional nu se va construi la CET.
» Autoritatile constantene sunt hotarate ca unitatea sanitara sa fie ridicata in curtea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperari Medicale Eforie Sud.
Ceea ce s-a dorit a fi spitalul Regional Constanta, o unitate sanitara mai mare decat actualul Spital Clinic Judetean de Urgenta, si-a dat duhul in timpul licitatiilor internationale, sugrumat de birocratia caracteristica Romaniei. Cei alesi nu au stabilit inca daca implicatiile politicului au fost cele care au stopat proiectul "Spitalului Regional" ori pur si simplu nu a fost sa fie. Cu toate acestea, trebuie precizat faptul ca in timpul guvernarii peneliste toate etapele se desfasurau conform planurilor. Situatia s-a schimbat subit in momentul in care PDL a dat mana peste tara cu PSD. Conform declaratiilor presedintelui Consiliului Judetean Constanta, social-democratul Nicusor Constantinescu, inca din anul 2005 institutia pe care o reprezinta a oferit 7 hectare de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperari Medicale Eforie Sud pentru a fi puse la dispozitia viitorului Spital Regional.
Initial, seful Ministerului Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a fost de acord cu aceasta locatie, insa la scurt timp s-a razgandit. In luna mai a anului 2007, Guvernul a aprobat trecerea unui teren, aflat in administrarea Ministerului Apararii, la Ministerul Sanatatii pentru construirea Spitalului Regional. La acea vreme, liberalul Marius Enescu, seful Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana, spunea ca terenul a fost gasit cu ajutorul Prefecturii Constanta, condusa tot de un coleg de partid, Danut Culetu, si ca locatia este cea mai buna solutie pentru amplasarea noii unitati sanitare, cu toate ca terenul este situat in zona serelor din Constanta, pe strada Viilor si este fosta scoala de soferi a Diviziei 9 Marasesti, din spatele CET.
» Mai multe sectii
Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, a dat asigurari ca Spitalul Regional nu se va construi la CET si ca oferta lansata in 2005 este valabila si in 2009. In cazul in care va fi ridicat, Spitalul Regional va fi impartit pe mai multe sectii. Pentru medicina interna vor fi disponibile 324 de paturi, pentru sectorul rezervat parintilor si copiilor vor fi disponibile 148 de paturi, iar pentru sectia de chirurgie sunt prevazute 288 de paturi. Costurile pentru intregul proiect, atat constructie, cat si dotari, se vor ridica la peste 110 milioane de euro.