18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSpitalul Judetean Constanta, fara autorizatie sanitara

Spitalul Judetean Constanta, fara autorizatie sanitara

» Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta functioneaza fara autorizatie sanitara din anul 2003. Este singura unitate spitaliceasca de stat, din cele 13 din judetul Constanta, care nu a obtinut reavizare.

Potrivit Dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Constanta, reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta s-au prezentat, anual, pentru evaluare, insa s-a solicitat un plan de renovare si s-a cerut un termen pentru finalizarea lucrarilor. "Nu am primit nici pana acum un raspuns de la unitatea sanitara ca sa putem face evaluarea", a precizat dr. Dinisov. Printre problemele constatate la ultimul control se numara nefunctionalitatea circuitelor si starea de igiena, cauzata de faptul ca din 2004 spitalul este in reparatii.
Adrian Pavlov, inspector-sef in cadrul Inspectiei Sanitare de Stat, a declarat ca spitalul nu poate avea autorizatie cat timp nu termina lucrarile de renovare: "Deficientele de circuite si starea de igiena nu depind de sefii de sectie. De patru ani, spitalul este un santier, aici este problema. Nu are cum sa obtina autorizatie sanitara, deoarece multe sectii se afla in prezent in plin proces de reabilitare.

 

Anul acesta am efectuat evaluari in unitatile sanitare, la ordinul Ministerului Sanatatii, insa nu am ridicat nici o autorizatie. Nu putem inchide o unitate care deserveste un numar atat de mare de cetateni, ar fi inuman", a precizat dr. Pavlov. Conducerea Directiei de Sanatate Publica Constanta sustine ca la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta este nevoie de un plan etapizat de reparatii si de refacerea circuitelor si a functionalitatii acestora, potrivit legislatiei in vigoare. "Sunt necesare respectarea circuitelor functionale, ale pacientilor, ale personalului medical, structura sectiilor, a saloanelor, a blocurilor operatorii", a adaugat dr. Dinisov.

» si la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperari Medicale Eforie Sud sunt unele probleme, insa este vorba doar despre un pavilion care nu este autorizat pentru ca necesita reparatii. Celelalte spitale din judet sunt autorizate cu plan de conformare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă