19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSpitalul de psihiatrie din Bistrita intra in reabilitare

Spitalul de psihiatrie din Bistrita intra in reabilitare

» Lucrarile sunt finantate cu 800.000 de lei printr-un program al Ministerului Sanatatii

Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Bistrita intra, de astazi, intr-un proces de reabilitare. Pentru modernizarea institutiei s-au primit de la Ministerul Sanatatii 800.000 de lei.
Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita are 90 de paturi si este intr-o stare jalnica. Bolnavii psihici in faza acuta stau cate cinci intr-un salon, iar infrastructura spitalului este imbatranita. Potrivit directorului Mircea Gelu Buta, banii veniti printr-un program derulat de Ministerul Sanatatii vor fi folositi tocmai la modernizarea sectiei. "Am primit 800.000 de lei cu care vom reface infrastructura si vom renova saloanele in asa fel incat, de la sfarsitul acestui an, bolnavii sa fie doar doi intr-un salon. De asemenea, fiecare salon va avea grup sanitar propriu. Vor fi reabilitate si spatiile de recuperare, bucataria si sala de mese", sustine directorul Buta.
Pentru a preintampina o drama de felul celei petrecute recent la Spitalul de psihiatrie din orasul Beclean – unde un pacient bolnav de schizofrenie a strangulat mortal un altul, oligofren, conducerea spitalului a luat decizia de a pune la dispozitia sectiei, la nevoie, cateva saloane din cadrul Sectiei de Boli infectioase. "Pe durata reabilitarii vom face externari unde se poate, iar daca va fi nevoie vom utiliza cateva spatii de la spitalul de infectioase", a explicat Buta.
In sectie lucreaza sapte psihiatri si 25 de asistente, stabilimentul fiind mai mereu plin cu pacienti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă