16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSpitalele cu risc pentru populatie ar putea fi inchise

Spitalele cu risc pentru populatie ar putea fi inchise

Mai multe spitale din Romania risca sa fie inchise din cauza conditiilor improprii in care isi desfasoara actul medical. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, sambata, la Targu-Mures, ca foarte multe unitati medicale se afla in aceasta situatie si ca riscul este foarte mare mai ales in ceea ce priveste sanatatea populatiei.
„Nu putem accepta existenta unor spitale unde omul intra cu o boala si iese cu doua”, le-a spus Nicolaescu factorilor de decizie din judetele Mures, Harghita, Covasna, Sibiu, Brasov si Alba, veniti la Targu-Mures pentru a dezbate pachetul de legi privind reforma sistemului sanitar romanesc.
Ministrul Sanatatii a mai spus ca le-a cerut directorilor spitalelor respective sa intre in legalitate prin incheierea macar a unor programe de conformare. „Prefer siguranta bolnavului. Nu pot accepta sa se puna in pericol sanatatea oamenilor”, adaugat demnitarul.
Nicolaescu a refuzat, insa, sa precizeze cate spitale care se afla in aceasta situatie exista in tara. In schimb, unii dintre medicii prezenti la dezbatere au avansat un procent de 85 la suta.
In cadrul aceleiasi intalniri, Eugen Nicolaescu a mai afirmat ca renovarea spitalelor din tara va avea, de anul viitor, un sprijin important in fondurile colectate din „taxa pe viciu”, din care 75 la suta va fi dirijata in infrastructura acestor institutii.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă