20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSpitale modernizate de sua

Spitale modernizate de sua

Ambasada Statelor Unite ale Americii va sprijini reabilitarea spitalului din oraşul tulcean Babadag şi a dispensarului din localitatea Maliuc.

Directoarea Auto-rităţii de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea, Adriana Argetoianu, a declarat că au fost deja desemnaţi câştigătorii licitaţiei derulate pentru adjudecarea celor două lucrări, acoperişul spitalului din Babadag urmând să fie reparat de societatea Filconstruct SA, iar dispensarul din Maliuc de societatea Ricostar SA. „Pentru consolidarea dispensarului din Maliuc suma avansată iniţial era de 50.000 de euro, dar probabil că acum este mai mare. Partea americană se ocupă însă de latura financiară a problemei”, a precizat directoarea ASP, Adriana Argetoianu.

Potrivit sursei, vizita dele-gaţiei americane este aşteptată la Tulcea în perioada 19-21 aprilie, membrii acesteia urmând să inventarieze situaţia din cele două unităţi sanitare. Reprezentanţii Ambasadei SUA în România au vizitat ultima oară cele două unităţi sanitare din judeţ în urmă cu aproape două luni, împreună cu delegaţi ai Forţelor Navale ale Statelor Unite, oferind materiale igienico-sanitare atât acestora, cât şi centrului de ocrotire socială „Cristian” din oraşul Tulcea. ASP colaborează cu medicii militari americani din 2001, relaţiile dintre cele două părţi fiind intermediate de Ambasada SUA în România.

Până în prezent, în cadrul parteneriatului, anual sute de tulceni au beneficiat de consultaţii gratuite,  zeci de cabinete medicale din mediul rural fiind renovate cu sprijinul financiar al militarilor americani. Valoarea totală a donaţiilor făcute de militarii americani din Arizona şi Alabama a fost de 100.000 de dolari, anual. 

 

Nereparat de zeci de ani

Ambasada SUA în România a anunţat în 2009 că va sprijini financiar lucrările de reparaţie a dispensarului medical din localitatea Maliuc, din Delta Dunării.  Pentru reabilitarea dispensarului din Maliuc, nereparat de zeci de ani, conducerea ASP a solicitat sprijin financiar în 2008 părţii americane. În acelaşi an, Societatea Română de Televiziune a iniţiat o acţiune de strângere de fonduri pentru acest obiectiv, un an mai târziu, în timpul primei ediţii a festivalului „Stuffish”, organizaţia ne-guvernamentală Salvaţi Dunărea şi Delta alocând la rândul său 2.500 de euro pentru dispensarul din Maliuc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă