11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialSPEED. Polițiile rutiere din 27 de țări ”vânează” vitezomanii

SPEED. Polițiile rutiere din 27 de țări ”vânează” vitezomanii

Atenție, șoferi: poliția scoate toate radarele pe drumurile din țară. Este vorba despre o acțiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei care se desfășoară în perioada 18-24 august. Polițiile din 27 de state participă la această această activitate.

”În perioada 18-24 august poliţiştii rutieri vor acţiona, la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, vor fi folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Acţiunea este circumscrisă calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2014, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „SPEED”, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre”, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă