26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialSpectacolul PaGAGnini, pe scena ARCUB

Spectacolul PaGAGnini, pe scena ARCUB

Compania de teatru Yllana prezintă, în data de 26 mai, pe scena ARCUB, spectacolul PaGAGnini, probabil cel mai amuzant concert de muzică clasică. 

PaGAGnini este mai mult decât un concert. Este un spectacol în care muzicienii cântă, dansează, râd, plâng şi interacţionează cu publicul, transformând totul într-o comedie care are ca protagonişti vioara şi violoncelul.

Pe tot parcursul spectacolului, virtuozul violonist Ara Malikian, împreună cu alţi trei muzicieni talentaţi: Eduardo Ortega, Gartxot Ortiz şi Fernando Clemente, nu se vor limita doar la interpretarea operelor de geniu ale lui Mozart, Pachelbel, Chopin şi, bineînţeles, Paganini, ci vor oferi clasicilor compozitori o ritmicitate unică, prin asocierea muzicii clasice cu genuri mai cunoscute, printre care rock şi folk. De asemenea, vor exista şi momente în care artiştii vor da un nou sens termenului de “muzică clasică contemporană”, prin introducerea unor piese care aparţin faimoasei trupe U2 sau legendarului Serge Gainsbourg în repertoriul de recital.

Regizorii spectacolului au declarat că totul a pornit de la ideea de a îmbina stilul caracteristic de comedie nonverbală cu sunetele spectaculoase ale lui Ara Malikian pentru a construi un show ce balansează perfect cele două lumi. Geniul lui Paganini stă la baza construcţiei show-urilor simpaticului cvartet, iar compoziţiile sale complexe se regăsesc în spiritul PaGAGnini.

Începând cu 11 mai, programul ARCUB 18 ani oferă publicului bucureştean ocazia de a  participa la 18 zile de evenimente. Concertul Jimi Hendrix special night succede două evenimente muzicale desfăşurate în cadrul seriei aniversare ARCUB 18 ani, respectiv Impressions from Pangaea,  susţinut de Teodora Enache alături de artiştii de talie internaţională Lars Danielsson şi Xavier Desandre Navarre, şi Bach în ShowBiz, recitalul lui Zoli Toth. Iubitorii de artă fotografică au putut admira, în perioada 13 -15 mai, expoziţia Silent Places, semnată de Oleg Mutu, iar trupa Lichtbende îşi bucură publicul tânăr cu spectacole de teatru contemporan şi improvizaţie, în perioada 19 – 21 mai. Pe 22 mai ARCUB pregăteşte o întâlnire cu scriitoarea Gabriela Adameşteanu, care, în cadrul Trialogurilor, comentează o temă de interes, Anii romantici. Scriitor sau jurnalist după 1990, alături de Ovidiu Şimonca, în timp ce Adrian Nour va oferi câteva momente muzicale.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro. Preţ bilet 35 lei. 

Cele mai citite

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...

Un băiat de 19 ani a intrat peste o femeie de 30 de ani şi fiica ei şi a încercat să violeze fata de...

Un incident șocant a avut loc în comuna Izvoare din județul Dolj, unde un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă