22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialSpectacol de avangarda la Sibiu

Spectacol de avangarda la Sibiu

Centrul Cultural German din Sibiu (CCG) prezinta la doi ani de la infiintare, in colaborare cu Muzeul „Brukenthal”, instalatia de arta „Lady M”, un spectacol avangardist de teatru, muzica, lumini si voce. Gandit sub forma unei expozitii multimedia, foarte la moda in lumea culturala occidentala, acest eveniment va fi inaugurat miercuri, 4 octombrie, la orele 18.00, in Galeria de Arta Contemporana a Muzeului „Brukenthal”.
Intregul concept cultural avangardist se bazeaza pe interpretarea piesei de teatru „Maria Stuart”, de Friederich Schiller, intercalat cu analizarea situatiei politice actuale, ca punct de reper logic in cadrul „instalatiei”, iar actorii Ulrike Krumbiegel, Rainer Kuhn, Vera Oelschlegel, Axel Werner, membri ai celebrului Berliner Theater Ensemble, vor fi prezenti doar prin intermediul vocilor inregistrate. Textul lui Schiller este scurtat si prelucrat, iar regizorul de sunet Holger Schwark adauga fiecarui personaj un „groundbeat” de muzica electronica. Cuvintele se transforma intr-o experienta sonora si de spatiu in care vizitatorii se pot misca in voie.
Perceptia deosebita a spatiului se datoreaza scenaristului german Steffo Jennerich, ce reuseste si un subtil joc al luminilor. „Lady M” nu este doar un proiect „altfel”, ci si cadoul pe care Centrul Cultural German il aduce Sibiului cu ocazia a doi ani de la deschiderea sa oficiala.
Conceptul si regia ii apartin tinerei regizoare de origine germana Jantje Roller.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă