5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialSpectacol aviatic în Portul Turistic Mangalia

Spectacol aviatic în Portul Turistic Mangalia

Mii de turişti şi localnici au asistat, sâmbătă dimineaţă, timp de două ore, în zona Portului Turistic Mangalia, la acrobaţii aeriene, salturi cu paraşuta şi la zboruri în formaţie, în cadrul spectacolul aviatic “Aeromania”, transmite Mediafax.

Spectacolul, organizat de Primaria Mangalia şi Aeroportul Tuzla cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate a Regional Air Services, se desfăşoară sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 – 12.00, în Portul Turistic Mangalia, apoi, de la ora 16.00, se mută pe aerodromul din Tuzla.

Chiar de pe plajă, turiştii au putut urmări acrobaţii aeriene executate de piloţi de renume mondial, între care Jurgis Kairys – multiplu campion mondial de acrobaţie şi inventator al unor manevre aviatice, în prezent antrenor al lotului naţional de acrobaţie al Romaniei, Iakării Acrobaţi, Ali Ozturk – campionul Turciei cu biplanul său, Pitts, Svetlana Kapanina – campioana Rusiei, Francesco Fornabaio – campionul Italiei la acrobaţie sau Luca Bertossio – campionul mondial la planorism.

De asemenea, spectatorii au asistat la salturi de la mare înălţime executate de paraşutiştii conduşi de Adrian şi Cristina Constandache din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene Române.

De la ora 16.00, spectacolul se va muta la Tuzla unde, pe scena aşezată în faţa hangarului, vor urca Mihai Mărgineanu care, fiind elev al şcolii de pilotaj Regional Air Services de la Tuzla va încerca să convingă instructorii şi publicul că are succes şi cu muzica şi cu aviaţia, precum şi formaţiile Zdob şi Zdub, Trupa Veche, Platonic, Paraziţii. În acelaşi timp, piloţii şi paraşutiştii vor relua acrobaţiile executate dimineaţă în zona plajei din Mangalia, iar publicul va putea face zboruri de agrement şi salturi cu paraşuta.

Seara se va încheia cu zboruri executate de aparate Iak 52 şi cu efecte pirotehnice în aer şi la sol.

De asemenea, echipa de la Regional Air Services – proprietara Aeroportului Tuzla a pregătit şi alte atracţii: standuri de aviaţie, motociclete, ciocolată, îngheţată şi degustări de vinuri.

Pentru a ajunge la aeroport, cei care se află în Constanţa pot folosi sâmbătă şi duminică cele două autobuze RATC care oferă transport gratuit de la gară, cu plecare la ora 16.00 şi 17.00 şi întoarcere la ora 20.30 şi 21.00.

Întregul specatol va fi reluat şi duminică, după acelaşi program.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă