7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialSpania: Un fals şeic, folosit pentru a înşela cluburi de fotbal

Spania: Un fals şeic, folosit pentru a înşela cluburi de fotbal

Poliţia catalană a anunţat, miercuri, că a anihilat o reţea care se folosea de un fals şeic arab şi care a încercat să înşele mai multe firme şi cluburi de fotbal, între care şi gruparea de primă ligă spaniolă Getafe, informează AFP, potrivit Mediafax.

“Şapte persoane au fost arestate, între care doi şefi ai organizaţiei, pentru escrocherie, deturnare şi apartenenţă la o organizaţie infracţională”, se arată în comunicatul poliţiei.

Membrii reţelei se prezentau ca intermediari ai unui şeic arab miliardar, care, promiteau ei, era pregătit să ajute firme în dificultate şi să investească până la cinci milioane de euro în diverse proiecte, cluburi de fotbal şi clinici.

Şeicul în cauză era de fapt un chelner brazilian, care, conform presei, era plătit cu 50 de euro pentru fiecare apariţie.

Ei au reuşit să semneze un contract cu gruparea Getafe pentru sezonul 2010-2011, promiţând până la 10 milioane de dolari dacă echipa se menţine în prima ligă. Clubul a rupt orice contact când a aflat că primele două cecuri erau fără acoperire.

Această reţea a organizat în martie un voiaj la Dubai alături de mai mulţi oameni de afaceri catalani pe care încercau să-i înşele.

În total, 12 potenţiale victime au fost audiat, iar poliţia nu exclude şi alte arestări.

Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă